sunnuntai 13. syyskuuta 2009


Ensin oli iiisot lapaset. Sakset mittakaavana. Tein lankakerän (Huopanen) vyötteen ohjeella, naisten koolla.



...Ja tässä on lopputulos. Pesukoneesta kun otin ulos, olin kovin epäileväinen lapasten suhteen, sen verran oli pienet. Mutta sitkeän venytyksen jälkeen lapasista tuli ihan ok. Vähän ehkä tekisin isommat jos uudet tekisin, mutta eiköhän nuokin käyttöön tule!

Nyt olis lankaa jäljellä vajaa kerä, mietin et pitäsköhän tehä vaikka patalappuja. Ja niitäkinhän voisi koristella neulahuovuttamalla.


Äiti oli taas ahkeroinu parit lapaset ja anto miule koristeltavaks. Pitäs ite urakoida niitä koristeita jossain vaiheessa, kun alkaa pöydällä olla kasa koristelua odottelevia tekeleitä... Niistä lisää myöhemmin.

maanantai 7. syyskuuta 2009


Tämän näkönen paketti siis vietiin kummitytölle viemisinä.

Paketti sisälsi aikaisemmin esittelemieni sukkien lisäksi:




Kirpparilta ostetut housut. Varmasti (lähes) käyttämättömät, maksoi 2e. Bodyn ostin Tarjoustalosta muutamalla hassulla eurolla. Pakko oli sekin ostaa kun olii niin kivan pirteä :)


Body kokoa 70cm. Kokeilin Ottobren kaavalla lastenvaatteiden tekoa ja tuosta oli hyvä aloittaa. Sopivasti haastetta aloittelijalle ja onnistuikin melko hyvin. Balleriinan laitoin viimehetkillä koristeeksi kun jotain selvästi puuttui. Ei tosiaan mikään hieno ja kestostakaan ei ole varmuutta, koska olen nuo silityskuvat saanut joskus kun olin itse ala-asteella.


Koska muu paketti oli täynnä vaatteita, piti siihen saada jotain vauvalle muistoksi jäävääkin. Helsingissä käydessäni silmään sattui loppuunmyynti, josta löysin norsu-unirätin sopuhintaan. Ihastuin siihen heti, koska se on niin pehmeä. Ja maistuukin varmasti hyvälle ;)

Hyvin kelpasi paketti vauvan vanhemmille ja norsu-uniriepu oli lähes samanlainen kun pikkuisen isosiskollakin on. ...sitä vaan ei enää ollut tunnistaa kun oli niin kovasti rakastettu.

Villasukkien kokoa epäilin itse, mutta ovat kuulemma käytössä ja juuri oikean kokoisina.