maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulu

Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa kaikille! :)


Meillä pukki oli käynyt ohi mennessään tiputtamassa melkoisen kasan lahjoja kuusen alle, niistä päätellen meidän perhe on ollut melkoisen kiltti tänä vuonna! Toinen toistaan mieluisempia lahjoja availtiin pitkin päivää, sillä lapset eivät juuri avaamiseen osallistuneet ja me vanhemmat yritimme heitä siihen valjastaa aina kun sopiva hetki löytyi. Noh, lopputuloksena avatut paketit ja iloiset mielet, joten sama kai tuo kuka ne paperit ympäriltä repikään. Parhaana lahjana tähän jouluun lapset vihdoin alkavat tuntua terveemmiltä edellisen viikon kuumeilujen ja köhien jälkeen, joten mikäpä tässä nyt on joulua viettäessä :)

Nyt taidan lähteä kaivelemaan lankavarastoja ja siirtyä puikkojen kilistelyyn, viime yönä/tänä aamuna valmistui hirveällä kiireellä (niin kova kiire oli että kuvakin jäi ottamatta) kintaat lahjaksi isälleni ja toden totta hermojen lepuuttamista tarvitaan! Voin vannoa, että jos vielä joskus erehdyn kinnasneulaan koskemaan, on lopputuloksesta saaja maksanut maltaita! ...tai sitten aika kultaa muistot tässäkin asiassa ;)

tiistai 18. joulukuuta 2012

Sillisalaattia

Kamerasta löytyi kuvia jotka on unohtunut postata, tässä siis melkoinen sillisalaatti, vaatteita suoraan käyttöön. Niin suoraan, että kuvatkin on otettu osittain pesusta tulleista ryppyisistä vaatteista ja onpa joukossa body, joka on kuvattu vasta kun jäi pieneksi!


Akuuttiin housupulaan kaapista löytyneiden velourien tuhousta.


Norsubodyt uusimman (?) Ottobren kaavaa testaillen. Muuten hyvä, mutta vaikka hieman pääaukkoa suurensin niin se on liian tiukka minun mielestäni. Seuraavaan siis nepit kuitenkin. Nämä ompelin laneilla ja rakastuin täysin kansalaisopiston tiloissa olevaan saumuriin. En kai minä tarvitse uutta saumuria, enhän...?



sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Aplikointiharjoittelua

Pitkään olen halunnut kokeilla aplikointia, mutta olen olettanut sen olevan liian vaikeaa. Kunnon tukikankailla se olikin yllättävän helppoa ja olen lopputulokseen tyytyväinen! Ja uudet kuvat ovat suunnitteilla, joten eiköhän tätä kokeilua jatketa :)


Tarvitseehan bodyt kaveriksi tietysti housutkin... Punainen resori loppui kesken, joten tytön housujen narut odottelee itsenäisyyspäivänä klikkailtua kangastilausta saapuvaksi. Nähtäväksi jää, saanko koskaan ommeltua nauhaa siltikään, kun pysyvät jalassa ilmankin ja perusluonteeni on valitettavan usein hieman saamaton...


Tässä vielä neidin body, kankaana jostain yllätyspaketista saatu kangas joka ei ollut omaan mieleeni. Raaskin siis käyttää sen silläkin uhalla ettei aplikointi onnistukaan.


Ja pojan bodyssa olevalla kankaalla on täysin sama historia kun tytölläkin. Onneksi valmiina settinä molemmat kankaat yllättivät ja mielestäni sopivat kantajilleen hyvin. Varmasti siis tulee käytettyä.

Loppuun vielä sama valitus kuin lähes kaikissa lukemissani blogeissa: Luonnonvalo, missä olet? Valokuvat kaipaavat sinua!

torstai 6. joulukuuta 2012

Pikkujoulupaita


Olin olevani varma ettei minulla tänä vuonna ole yksiäkään pikkujouluja joten en ole myöskään miettinyt pukeutumista kyseisiin pirskeisiin. Eräänä päivänä kuitenkin puhelin piippasi ja minut kutsuttiin työpaikkan pikkujouluihin. Tilaisuus oli perjantaina, enkä etsinnöistä huolimatta torstaina (aikaisemmin ei tietenkään etsintää voinut aloittaa...) kaupungiltä löytänyt mitään kivaa paitaa, joten oli tehtävä itse kun lapset kävivät nukkumaan. Kaapin perältä löysin hyvin laskeutuvan trikoon ja päätin kokeilla ompeluelämää-ryhmän sivuilla vilahdellutta lepakkohihaista paitaa. Kaavaa ei tietenkään ollut, joten otin hieman mallia eräästä h&m:n peruspaidasta ja ryhdyin toimeen. Ja yllättävää kyllä, kokeilusta tuli onnistunut ja perjantaina minut nähtiin pippuripihvin kimpussa kyseinen paita päällä. Jälkiruokakin maistui ja olin enemmän kuin tyytyväinen paidan turvonnutta vatsaa peittävästä mallista ;)

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! :)

maanantai 3. joulukuuta 2012

Pipoja

 Kylmät kelit tulivat yhtä aikaa minun neulomisinnostukseni kanssa. Luulin jo ettei sitä tänä vuonna tulekaan, mutta olikin vain myöhässä tavanomaisesta :) Lopputuloksena siis pari pipoa.


Tämä palmikkopipo itselle, omalla ohjeella.

 Tässä taas lämmikettä miehen päähän, ihan peruspipo, malli tähänkin omasta päästä.


Kummityttö kävi kylässä jokin aika sitten ja tilasi pipon apinavelourista. Tämä siis kaksinkertaisena lämmittämään pienen korvia. Kuva on valitettavasti mikä on, kun oli kiire lähteä ja vauhdissa vielä nappasin kuvan itselle.

Nyt kiljukaulat taas kutsuu, sairastelua, sairastelua ja vielä kerran sairastelua. Siitä meidän marraskuu on koostunut ja loppua ei tunnu näkyvän, nyt vuorossa vatsatauti. Lauantaina näytti jo sille että lapset ei taudista selviä ilman sairaalareissua, mutta onneksi olo alkoi hieman helpottaa yöllä.