torstai 18. huhtikuuta 2013

Raidallista

Meillä alkaa löytyä raitaa vähän sieltä täältä. Tällä kertaa sitä tuli lisää minun vaatekaappiini hupparin muodossa.


Kaavana jokatyypinkaavakirjan raglanhihainen paita ja samasta kirjasta piirretty huppu, pituutta lisää ja huppari on valmis.


Tykkään! Kangas on löytö Ek:n palalaarista, ohutta neulosta, jossa toisella puolella on ohutta ja toisella leveämpää raitaa. Ja ihanan tuntuinen päällä, niin pehmeä ja lähes silkkinen. Samasta syystä kaikkea muuta kuin ihana ompelukoneen paininjalan alla.
 

Raitojen kohdistus ei täysin onnistunut, mutta ehkei sitä huomaa jos ei tarkkaan syynää.


Alunperin tarkoitus oli tehdä tästä hieman pidempi legginssien kanssa pidettäväksi, mutta en leventänyt helmaa tarpeeksi. Pidän siis mielummin reunan rutussa ja housut jalassa ;)

Tulee varmasti pidettyä ja luulenpa että päätyy jopa suosikkien joukkoon. Näitä tulee varmasti lisää kun sopiva kangas kävelee vastaan!

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Laneilla

Viikonloppuna ompelukone surisi, eikä kukaan kiljunut äidin korvan takana. Meitä oli kymmenkunta naista nauttimassa ikiomasta ajasta ompelun merkeissä ja tietysti vähän höpisemässäkin samalla. Tässä omat tuotokseni 1,5 päivän ajalta.


Pallokankaiden jämistä syntyi t-paita ja tavallinen paita (Ob 1/13) . Koska keltaisesta ei enää saanut kokonaista takakappaletta, sai toinen paidoista pienen vihreän jatkokappaleen taakse.


Samalla kaavalla kaupunkiautoja.


Lyhythihaiset bodyt (Ob 1/06, hihat lyhenetty) maailman ihanimmasta kankaasta, jota tilasin Majapuulta. On muuten ensimmäinen "pakko saada kangas" historiassani. Jaksan ihastella tuota pinkki-mustaa versiota päivä päivältä ja lapsetkin taisivat kankaasta tykätä, sen verran iloisilta näyttivät kävellessään ympäri yläkertaa uudet pipot päässään/käsissään! Ja mikä parasta, kangas on itsessääni napakkaa ja hyvälaatuisen tuntuista. Käyttökokemusta en tietysti vielä osaa kertoa, mutta uskon ja toivon kankaan pysyvän hyvänä jatkossakin.

 
Tilasin kangasta 60cm noita bodyja varten, mutta onnekseni sain sen riittämään myös näihin Panda-huppareihin (Ob 3/12).


Viimeisistä paloista surautin vielä aiemmin mainitsemani pipot ja kangas tuli kyllä hyödynnettyä erittäin tehokkaasti! Lähes itkin kotona kun huomasin pojan pipon olevan hieman liian tiukka, pitääköhän tuota kangasta yrittää vielä metsästää jostain pipopalan verran ettei jätkän päätä kiristä...


Kaapista löytyi joku äitini kaapista meille ajautunut ikivanha flanellin palanen. Leikoin siitä tytölle yökkärin housut summamutikassa ja pienethän niistä tuli kun tuo kangas ei yhtään jousta. Mutta täytyy ajatella positiivisesti, kuminauhan ompelu vyötärölle sujui paremmin kuin ikinä! Ehkä siis uskallan kokeilla sitä joskus uudelleenkin!

Tässä vielä kaikki valmistuneet.

Ihana viikonloppu takana jaksaa taas uuden arkisen viikon. ...ja mahdolliset kuumeilut, sillä tänään käytiin ottamassa 1v-neuvolassa piikit molempiin reisiin ja vielä käsivarteenkin. Kyllä sietää (uuden) ompelukoneen nyt suristakin, sillä lapset oli taas kasvaneet hurjasti. Poika rikkoi pituudessa jo 80cm:n rajan ja painoakin oli 11,5kg, tyttö hieman maltillisemmin taisi olla noin neljä senttiä lyhyempi ja yli kaksi kiloa kevyempi kuin veljensä. 

Edit: Kokeillaanpa uusiksi, blogger sotki viimeisen kappaleen kovin kumman näköiseksi. Tosiaan uutta ompelukonetta ei ollut tarkoitus ostaa, mutta kun tuo rakas monta vuotta palvellut Evan halpiskone ei enää kestänyt minun vauhdissa mukana, päätin säästää hermojani tilaamalla Englannista Elnan tilalle. Halpiskonehan tämä uusikin on, mutta jos nyt kuitenkin markettikoneet päihittäisi. Ja minä kun en ompelukoneelta liikoja vaadi, saumuroin kuitenkin kaiken minkä voin ja vähän enemmänkin. Ompelukonetta käytän siis lähinnä vain viimeistelyyn. Viikonlopun ompelujen perusteella olen uuteen koneeseeni tyytyväinen ja toivon ettei se tuota minulle jatkossakaan pettymystä!

torstai 11. huhtikuuta 2013

Rotinoita

Ystävä sai pojan kolmisen viikkoa sitten ja maanantaina ennen Tallinnaan lähtöä pääsin tätä uutta tulokasta katsomaan.


Rotinoiksi lähti tällainen setti. Body Happy Squirrel -bodysta (Ob 1/12) kietaisubodyksi muokattu ja housut taisi olla City Mouse -kaavalla (Ob 4/11) tehdyt.


Aiemmin valitin kuvien alla kun valoa oli liian vähän, nyt sitä sitten ilmeisesti on liikaa. Vika ei tietenkään ole kuvaajassa vaan valon määrässä...

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

The Haalarit


Ottobren Kirahvi haalarin kaavaa pohjana käyttäen tein Ikasyrin ihanista sydänveloureista kevääksi haalarit. Vuori on molemmissa Majapuulta tilattua trikoota. Molemmissa paikoissa on aivan loistavaa ja nopeaa palvelua, suosittelen! <3 br="" idin="" jatkossakin="" kankaiden="" kotihoidon="" loven="" m="" ment="" n="" paikat="" t="" tekem="" tukeen="" tulevat="" v="">


Kuvausassistentti ei ilmeisesti ollut tyytyväinen haalareiden sommitteluun. 

Haalarin selkään lisäsin pituutta reilulla kädellä. Kaavat loppuivat 80cm kokoon ja poika hivottelee jo lähempänä 86cm vaatteita normaalistikin. Reilusti lyhyemmällä tytölläkin selkäosa kirrasi alkuperäisessä kaavassa ja kaupan haalareihin verrattuani uskaltaisin väittää kaavan olevan kovin lyhytselkäiselle tarkoitettu.
 

Lahjontaa? No, vielä ainakin kelpaavat pelkät porkkanat!
 
Leveyttä kaavassa on aivan liikaa jopa ulkoilukäyttöön. Jätin jo saumavarat pois leveydestä ja tytön haalaria hivenen kavensinkin, mutta silti ovat makuuni liian leveät. Ei kuitenkaan niin paljon, että jaksaisin ottaa ratkojan kauniiseen käteeni ja tehdä asialle jotain. Ensi kerralla sitten!


 Lahkeisiin leikkasin hieman reilut saumanvarat että sain lisää pituutta lahkeisiin. Mielummin liikaa kuin liian vähän! Hihansuiden kanttaukset korvasin leveällä resorilla.


Kasvunvaraa vielä on, mutta niin oli tarkoituskin. Viimeeksi kun jäi niin harmittamaan tähtihaalareiden lyhyt käyttöikä.


Nyt sain myös sisäpuolen siistimmäksi kuin niissä edellisissä haalareissa, kiitos Tosimummon ohjeiden (en ikipäivänä olisi keksinyt hiha- ja lahkeensuuresorien oikeaoppista laittoa ilman näitä ohjeita!)! :)


Loppuun vielä hyvin kuvaava otos meidän normaalista arjesta, joka sisältää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Eipähän tarvinnut tätä kuvaa käsitellä kasvojen osalta ;)

Huomenna tätä sortinsakkia kutsuu etelän lämpö, sillä etelämmässähän se Tallinnakin on ;) Toivotaan että kelitkin ovat sen mukaiset, sillä minulta puuttuvat kevätkengät tyystin ja olen ajatellut uskaliaasti lähteä liikenteeseen balleriinoissa!

Harjoitushaalari

Halusin tehdä lapsille uudet haalarit jo pieneksi jääneiden tähtihaalareiden tilalle. Löysin Ikasyrista kivat kankaat (on muuten vaikea löytää kuviollista velouria, jossa on väri tytölle sekä pojalle!), mutten uskaltanut kokeilla niillä suoraan uutta kaavaa. Ja hyvä niin!

Kaapista siis Metsolan joustofroteeta ja haalari 80cm Kiraffi-haalarin kaavan mukaan (noh, ainakin melkein).


Sovituksessa selkäosa todettiin aivan liian lyhyeksi. Eihän se mikään yllätys pojan kohdalla ollut, sillä käytössä on jo monessa vaatteessa 86cm ja selkä on todettu pitkäksi kaupan vaatteita testaillessakin. Mutta tytöllekin (käyttää kokoa 74/80) selkä kirrasi selvästi.


Leveyttä taas oli vähintäänkin tarpeeksi sisävaatteiden päällä käytettäväksi. Liikkeessä ei niin selvästi erotu, mutta paikallaan ollessa (mikäli sellainen ihme tapahtuu) haalari näyttää lähinnä teltalta.


Nepparit oli hitti, niitä ihmeteltiin yksin ja siskon kanssa yhdessä.


Työmies viihtyi asussaan.


Ja kuvaussessio päättyi niin kuin yleensä aina, kamera osottautui liian kiinnostavaksi ja äidin täytyi luovuttaa.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Virkattua

Miten kuvien ottaminen, koneelle siirtäminen ja pienentäminen tuntuu jotenkin niin ylitsepääsemättömälle? Noh, nyt pari pientä virkkausta kuitenkin. Ja lupaan, että otan lähiaikoina itseäni niskasta kiinni muidenkin töiden kanssa!


 Tämä tyynynpäällinen on itseasiassa virkattu pääosin jo vuosi sitten kun lapset eivät suostuneet syntymään. Sairaalassa makoillessani siis laitoin koukun heilumaan ja sainkin työtä (josta piti tulla peitto) melkoisesti etenemään. Hiljalleen mittaa tuli lisää, mutta innostus tyssäsi kun tajusin lasten köllöttelypeiton tarpeen menneen ohi, eikä tämä vielä ollut valmis. Vähän aikaa sitten lamppu syttyi pääni päälle ja peitosta tulikin tyynynpäällinen. Koko natsasi täydellisesti sohvallamme majailleen IKEAn tyynyn päälle. Pari pistoa ja siihen jäi tämä iloisen pirteä virkkaus tuomaan väriä.




Tämä taas on se patalappu josta jo aikaisemmin mainitsin, kuvasta kiitos NaMille! :) Ohje patalappuun löytyy täältä.

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Juhlintaa

Juhlaputki on päällä, eilen oli isin syntymäpäivä (jolloin tosin juhlittiin vuosikkaita), tänään vietetään yksivuotiaiden päivää ja huomenna allekirjoittanut leikkaa oman kakkupalasensa (jos sitä vielä on jäljellä silloin).


 Pojan body tehty kisuliinin kaavaa muokkaamalla, mummon vanhaa t-paitaa hyödyntäen. Tytön mekko Mekkotehtaan Matleena pienennettynä.


 Pojan rusetti on samaa kangasta mekon kanssa ja on irrotettavissa nepparilla. Voi siis vaihtaa väriä mielen mukaan.


Takaa body on rok-henkisempi, sillä käyttämässäni t-paidassa koko etukappale oli teksiä täynnä.

Hurjaa vauhtia on aika mennyt, vasta hetki sitten syntyneet vauvani kävelevät vastaan, nauraa kikattavat, höpöttävät omiaan, leikkivät ja touhuavat. Kohta meillä kai juhlitaankin jo rippijuhlia?

"There's two to wash, there's two to dry,
There's two who argue, there's two who cry.
One's in the mud having a ball,
The other holds a crayon, another marked wall.
Some days seem endless, my patience grows thin.
Why was I chosen to be a mother of twins?
The answer comes clear at the end of the day,
As I tuck them in bed and to myself I say,
There's two to kiss, there's two to hug,
And best of all, there's two to love. "