keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Pikakelaus jouluun.

Joulu oli ja meni mutta vielä pieni hyppäys sinne joulumuistamisien merkeissä.

Tähtiä tuli askarreltua yksi jos toinenkin. Valitettavasti kuva joulukuusestamme on toisella kameralla, mutta tämän kaltaisia tähtiä siellä tänä vuonna roikkui useampi. Latvatähtenä komeili monille jo tuttu paperitähti, johon ohje mm. täällä.

Tähän tähteen innostuksen sain piipaadoon blogista.
 Pipo meni kummipojan pakettiin jo aikaisemmin esittelemieni housujen seuraksi. Molemmat oli kovasti mieluisia ja olipa aattona saatu jo huuto aikaan kun joku meni ehdottamaan että ottaisi pipon sisällä pois päästä :) Kuva on vähän vinksahtanut, ihan noin vino ei pipo sentään oikeasti ollut.


Pari vuotta sitten törmäsin jossain blogissa ideaan, jonka toteuttaminen kesti minulla useamman vuoden. Mutta nyt vihdoin sain aikaiseksi ja aika kiva idea on minusta vieläkin. 


Toisissa lasipurkeissa (Clas Ohlsonilta) on kuivat coocies-ainekset (ylimmäinen kuva) ja toisissa myslisämpylöihin (alimmainen kuva) tarvikkeet. Purkkien mukaan lähti ohje, joissa kerrottiin lisättävien aineiden määrät ja muut tarvittavat tiedot. Purkit koristelin hyvin yksinkertaisilla menetelmillä ja toimituksen saajilleen yritin hoitaa mahdollisimman vähän ravistellen, että eri kerrokset olisivat näkyvissä vielä myöhemminkin. Näitä meiltä siis sai tänä vuonna sen perinteisen suklaarasian tilalle ja ilmeisesti lahjan saajat pitivät myös ideasta. :)



EDIT:

Cookie ohje
3 1/4 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
2½ dl (isoja) kaurahiutaleita
1½ dl m&m -karkkeja tai ranskanpastilleja
1½ dl suklaarouhetta
1 1/4 dl tumma sokeria (esim. muscovadoa tai ruokosokeria)
1 1/4 dl tavallista sokeria
1 tl vaniljasokeria
1-1½ dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

2 munaa
100g pehmeää voita

Jos ladot kuivat aineet purkkiin, tee se ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Laita purkin mukaan lappu, johon ohjeistat keksien teon loppuine aineksineen. Jos taas teet cookiet saman tein, sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kevyesti vatkattu muna sekä pehmeä/puoliksi sulanu voi. Sekoita huolella. Käsin taikinan saa nopeiten ja helpoiten sekaisin.

Pyörittele taikinasta 3-4 sentin palleroita, paina halutessasi hieman lyttyyn ja paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilmassa riittää hieman vajaa 180 astetta) 6-8 minuuttia. Keksit saavat olla uunista tulleessan todella pehmeitä, jotta ne jäävät ihanan sitkeiksi jäähtyessään.


Valitettavasti ohjeen alkuperää en enää löytänyt, jostain blogista sen nappasin kiireellä.

3 kommenttia:

  1. Ihana idea nuo purkit! Tuollaisen voisi viedä vaikka tuliaisiksi uuteen kotiin tai muuten vaan kyläilemään mennessään:) Itse ainakin kovasti tykkäisin!

    Hieno on myös tuo tähti ja pipo:)

    VastaaPoista
  2. Tuli vielä mieleen, oisko sulla noiden ohjetta tai linkkiä ohjeeseen? *keksihammasta kolottaa*

    VastaaPoista