torstai 13. syyskuuta 2012

Hijaisuuden loppu

Hiljaista on blogin puolella ollut, mutta jospa siihen tulisi nyt loppu. Paljon on tullut tehtyä käsitöitä, mutta kuten kerroin jo aikaisemmin, kamera ja tietokone ei ole oleet yhteistyökykyisiä, joten kuvia en ole saanut koneelle. Tänään kokeilin huvikseni uudelleen siirtää kuvia läppärille ja kas, tänään se onnistuikin. Lisäksi kone yllätti ja sain ladattua myös photoscapen, joten nyt on taas kuvia. Jospa niitä siis hiljalleen tänne lisäilisi.

Ruokailu on tullut meillä kovin ajankohtaiseksi aiheeksi kun saimme neuvolasta käskyn aloittaa kiinteiden maistelu.

Tällä mentiin alku ja suosikkien joukossa tämä on yhä!
 Ensimmäisten maisteltavien joukossa oli bataatti ja kesäkurpitsa. Ne maistuu nykyään lapsille jo hyvin, eikä kuvassa näkyvä lautanen riitä enää millään. Olenkin havainnut soseiden keittelyn olevan melko taloudellista puuhaa, sillä valmissoseet veisivät kuukausibudjetista melkoisen osan, etenkin kun on kaksi nälkäistä suuta ruokittavana!

Pakastimen sisältö on nykyään hyvin yksipuolista.
Kiitos äitini, on meillä pakastimessa melkoiset satsit eri vihanneksina soseutettuna. Ja hyvä niin, melkoiset määrät niiä tarvitaankin! Keksimme pakastaa soseet tuttipulloihin tarkoitettuihin pusseihin (niitä sattui kaapissa olemaan turhanpanttina) ja nuo ovatkin meillä käteviä! Koska lapsia on kaksi, jääpalamuotteihin pakastettuna soseet on turhan pieniä annoksia ja niitä menisi koko levyllinen kerralla. Nyt otan usein kokonaisen pussin bataattia ja sotken siihen puolikkaan pussin jotain muuta. Joskin tuokin määrä alkaa välillä loppua kesken, eli kohta siirryn sotkemaan kaksi pussia kokonaan lautaselle.


Ja koska ruokatouhut on sotkuista puuhaa, piti pahimpaan hätään ommella ruokalappuja (älkää välittäkö ryppyisistä lapuista, käytössä rähjääntyy...). Näitä pitäisikin tehdä vielä lisää, sillä käytön jälkeisen huuhtelun lisäksi nuo on aika ajoin pyöräytettävä pesukoneessa puhdistautumassa.

4 kommenttia:

 1. Heh, juuri aamulla kävin huutiksessa katselemassa ruokalappuja, mutta ei siellä noin kivoja ollut :) Ovatko nuo "vahakankaisia" vai ihan tavallista kangasta?

  Mä olen pakastanut soseita vanhoihin pilttipurkkeihin, mutta pitääpä käyttää myös nuo pussit, niitä kun meilläkin on vielä paljon jäljellä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vaan :) Nuo on vahakankaasta (sellaista ohutta ja enemmän tavallisen kankaan näköistä), mutta mietin että voisin kokeilla tehdä myös PULista. Noissa omatekemissä on se etu, että taskun voi ommella ns. väärälle puolelle ja kun sen kääntää oikealle puolelle, kestää tuo tasku raollaan ja nappaa näin tippuvat ruuat paremmin kuin kaupan lapuissa. :)

  VastaaPoista
 3. Vai, teillä tosiaan soseet maistuvat! Meillä menee 4jääpalaa kerralla, yleensä 3 palaa kasviksia ja yksi hedelmää.

  Täällä odotetaan innolla maanantain neuvolaa, toivottavasti saadaan istumislupa, syöttötuoli odottaa käyttöä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan maistuu, niin hyvin että kiukku tulee välillä kun äiti ei ehdi lappaa ruokaa suuhun tarpeeksi nopeasti molemmille. Hedelmiä meillä ei ole vielä edes otettu mukaan kun tuntuu vihanneksetkin maistuvan, pikkuhiljaa.

   Ja istumaharjoitteluun meillä saatiin lupa jo 5kk neuvolassa molemmille, syöttötuoli vaan puuttuu. Mutta vähän on harjoiteltu sylissä ja lattialla ja tuntuvat lapset tykkäävän! Sitterikin on vähän out kun siinä on liian makaavassa asennossa (saisi tietysti istuvampaankin asentoon, mutta ei vielä ole nostettu).

   Poista