sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Laneilla ommeltuja

Kerroin aikaisemmin osallistuneeni minilaneille, joissa koneet surisivat ja sivussa syötiin hyvää ruokaa. Tässä osa silloin ommelluista, joukkoon karkasi tosin jotain jo aiemmin ommeltuakin. Esittelemättä jää vielä kummipojan huppari, joka odottaa saapuvaa joustocollegea housujen toivossa. Siitä siis myöhemmin lisää.


Päivän tavoitteena oli ommella lapsille pipot viilenevien kelien varalle. Tässä olikin tavoitetta, sillä en IKINÄ saa piposta oikean kokoista. Odotukset ei siis olleet korkealla, mutta lopputulos yllätti positiivisesti: molemmat sopivat käyttäjilleen. Vuorina vihreässä turkoosi yksivärinen trikoo, punaisessa pinkki.


Tämä vahingossa settinäkin toimiva yhdistelmä valmistui jo aiemmin. T-paita on oneksi reilun kokoinen ja ilman hurjaa kasvupyrähdystä uskon sen mahtuvan tytölle vielä ensi kesänäkin. Housut päätyivät käyttöön pojalle jo nyt, ehkä ensi kesänä ne löytyvät tytön kaapista ;) Kaavana paidassa sama kuin muissakin tekemissäni, eli Brave Fireman (milloinkahan jaksaisin tarkistaa onko kyseessä -man vai -men, kirjoitan varmasti aina eri tavalla!) ja housuissa City Mouse pidennetyillä resoreilla. Seuraavaa kertaa varten ajattelin kaventaa kaavaa hieman, muuten ihan sopiva kaava meille (voin tarkistaa lehden numeron jos joku haluaa, nyt en jaksa mennä sitä etsimään).


Itselle ompelin topin neidin paidasta jääneestä kankaasta, mutta lopputulos oli hieman liian tyköistuva ja tuotos lähti ilahduttamaan ystävääni alla olevan paidan seurana. Kaavana toimi vanha toppi. Helmaan lisäsin Karnaluksista ostettua joustopitsiä ja sitä tule varmasti käyttämään uudelleenkin. (Ja kukaan ei huomaa että puut kasvavat paidassa alaspäin, kun en sitä itsekään huomannut ennen kuin ystävä siitä naureskellen huomautti ;) )


Tämä siis toinen ystävälle lähtenyt toppi, käy vaikka yötoppina jos ei muuten :)


Pojalle kokeilin Saimeja ensimmäistä kertaa. Lahkeen resori on turhan leveä ja vaippapyllylle olisi pitänyt tajuta lisätä ylös väljyyttä, mutta muuten kyllä kiva malli. Tulen varmasti käyttämään uudelleenkin viimeistään sitten kun vaipoista päästään eroon. Kivaa vaihtelua myös tuo kuminauha vyötäröllä, aiemmin kun olen aina ommellut resorin lasten housuihin varmistamaan ettei mikään purista. Väri kuvassa on ihan väärä, oikeasti housut ovat turkoosimmat.

4 kommenttia:

  1. Hah, enpä minäkään huomannut tuota ylösalaisuutta. Justhan sie miulle laneilla opetit, että ei pidä myöntää virheitä, niin kukaan ei huomaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mie en myönnä mitään! Sitäpaitsi tarkotushan selkeesti olikin että paidan käyttäjälle kuvat näkyy oikeinpäin ;)

      Poista
  2. Heh, itsellekin joskus käynyt niin, että tullut leikattua kappaleet väärin päin:) Onpahan ainakin uniikkia!

    Kaikki on taas niin kivoja, että ihan harmittaa, kun ei jaksa/ehdi ommella itsekin. Jos viitsit, niin etsi mulle noiden city mouse housujen lehti, niin voisin itsekin testata noita. Meillä ainakin velourhousut on paljon käytössä ja juuri tuon tyylisellä kaavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajan puute harmittaa minuakin, meillä on käynnissä tahtojen taistelu päiväunien nukkumisesta ja näin ollen koko päivärytmistä ja yksin kun viettää lasten kanssa useamman päivän niin väkisinkin väsy iskee. Ei siis ole koneet täälläkään käytössä juuri olleet vaikka intoa olisikin, yksinkertaisesti kaikkeen ei vaan omat voimavarat riitä!

      Tuo kaava löytyy Ottobre 4/-11 numerosta ja on tosiaan minun mielestä melko leveä, eli ei haittaa vaikka leveyden ottaisi hieman pienemmästäkin koosta kuin mitä normaalisti käyttää.

      Poista