tiistai 19. helmikuuta 2013

Haaste

Kiitos Marikalle Hirsitalon suojissa -blogista tämän haasteen jakamisesta. Katsotaan mitä vastauksia keksin, joutuu ehkä jo miettimään tovin!

1. Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?

Apua, ekaanko tämä jo heti karahti? Ideoita on vaikka muille jakaa, mutta että kunnianhimoisin? Tällä hetkellä haaveilen takkien tekemisestä, sitä en koskaan aiemmin ole yrittänyt.

2. Mikä on ollut kunnianhimoisin toteutuneista käsitöistä?

Äh, ei kai mikään niistä ole ollut kovin kunnianhimoinen, peruskauraa vaan. Lasten tähtihaalarit? Ei minulle muitakaan tule mieleen vaikka kai minä jotain kunnianhimoistakin olen joskus tehnyt. Noihin haalareihin olin ainakin erittäin tyytyväinen itse.

3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, 
jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

Todellakin! Minun Pinterest -seinä on täynnä kaikkea ihanaa, mutta mikä ensin? 

4. Mitä käsitöitä teet mieluiten?

 Ompelen. Neulon ja virkkaan myös satunnaisesti, mutta tykkään ompelusta kun saa valmista nopeammin. Tässä asiassa minulla ei yleensä ole kärsivällisyyttä muille jaettavaksi. Kaikenlaiset pienet ja isommatkin askartelut on myös kivoja jos saa hyvän idean.


5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

 No tavallaan. Toimin lastentarhanopettajana ja kyllä siellä käsilläkin tulee kaikenlaista tehtyä.


6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

Useimmiten kaaos, hyvä kun koneet mahtuvat vielä pöydälle. Kaiken täytyy olla tarvittaessa lähellä, tosin ehkä sitä joskus olisi helpompi löytää tarvitsemansa jos tavarat ja kankaat ois paikoillaan. Mutta pitäähän se pieni luova kaaos aina olla!

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa 
valmiina odottamassa, mutta et ole 
koskaan siitä tehnyt mitään? Kauanko olet sitä säilönyt? 

Kankaita kuluu kyllä tasaiseen tahtiin mutta sisäinen hamsteri pitää huolen ettei ne pääse vähentymään. Ja on tuolla paperiaskarteluunkin tarvikkeita jonkun verran. Ja molempien joukosta löytyy sellasia joita on haudottu jo vuositolkulla tekemättä niistä kuitenkaan mitään.

8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? 
Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? 
Nautiskellen ja rauhoittuen? Miten? 

Melkein missä mielentilassa vaan. Tosin nykyään suuttuneena ei enää houkuttele kone, aikaisemmin olin silloin tehokkaimmillani ;) Nykyään käsityöt on henkireikä joiden avulla saan ajatukset pois arjen pyörittämisestä ja lasten kiukuista, joten melko rentoutunut olen ainakin pois lähtiessä.
  
9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa, 
mutta oletko sinä keksinyt joskus jonkin mielestäsi 
aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissä?  

Tuskinpa vaan. Muilta ideoita kopioiden taitaa minun tuotokset pitkälti syntyä.

10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

Kai se 8 olisi. Huolellisuudessa olisi monesti vielä parannettavaa, oli kyse ompelusta, neulomisesta tai mistä tahansa kädentaidosta.
 
11. Mikä on sinulle rakkain, jonkun muun tekemä, käsityö? 

Ukkini on tehnyt minulle jo vuosia sitten kaulimen, joka on muotoiltu niin että karjalanpiirakoiden pohjien kauliminen onnistuu. Vastikään sain sarjaan vielä täydennystä kun ukki sorvasi pulikan (oikeammin sain niitä kyllä kolme) samaan tarkoitukseen pyynnöstäni. Nyt ne odottaa käyttäjiään, vielä me lasten kanssakin joskus päästään piirakoiden paistoon isoukin sorvaamilla välineillä!

Ja koska kädentöiden tekeminen kulkee meillä suvussa, on näitä rakkaita käsitöitä minulla paljon muitakin!


Ja ilman kenenkään henkilökohtaista haastamista toivon lukijoiden tarttuvan tähän haasteeseen, mielenkiintoista olisi muiltakin lukea vastauksia näihin kysymyksiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti