perjantai 10. tammikuuta 2014

Viime vuonna ommeltuja

Vuosi vaihtui ja kuvien kätköistä paljastui vielä jokunen bloggaamatta jäänyt tekele.


Tämä huppari valmistui jo useampi kuukausi sitten, mutta harmistuksissani en sitä ole saanut kuvattua. Koska neulos venyy paljon, tuli tästä hieman liian reilu. Sen kanssa tosin pystyisin vielä elämään, mutta eniten häiritsee vetoketjun kohdalta kankaan kohdistaminen. Purin sen jo useampaan otteeseen, sillä tukikankaista huolimatta kangas halusi elää omaa elämäänsä. Nyt alareuna jo pysyykin kohtuullisesti  aisoissa, mutta yläreuna on kaukana siitä. Uhkaavasti näyttää siltä, että kyseinen huppari katoaa käyttämättömänä kaapin uumeniin aikansa sieltä kurkittuaan.Uskallan nimittäin suuresti epäillä omaa viitsimistäni vetoketjun korjauksen suhteen.





 Merinovillatuubihuivi kaksinkertaisena. Sisällä yksivärinen ruskea villa, päällä Ikasyrin tähtiä. Itselleni tein, mutta mies tykästyi tähän käytössä ja täytynee siis ommella itselle uusi. Eipä sillä, itse pidän napakasta huivista joka ei päästä kaulaan kylmää mistään rakosesta, joten voinpahan samalla tehdä itselleni hieman pienemmän. Tuo merinovilla on kyllä ihanan pehmeää ja lämmintä, tykkään siitä kovasti!


Nämä koirapaidat lojuivat tovin jos toisenkin ompelupöydällä. Jopa niin kauan että kerran jo valmiiksi leikkaamani resori katosi ja jouduin kerjäämään kaverilta uuden palan. Sain resorin, mutta en tullut sen kanssa juttuun! Mokoma ryttyili minulle minkä ehti ja pääntiet ovat luokattoman näköiset. Nakkasin paidat kuitenkin pyykkiin ja katson sen jälkeen mitä niille teen. Eikös ne Teletapitkin tykkää hokea "uudestaan, uudestaan"...?

 Tytölle ompelin sivusaumaan taskun, ja se jos jokin onkin ollut hitti kuluneina viikkoina!

 

Loppuun vielä kuva meidän tämän vuoden joulukuusenkoristeesta. Joka vuosi olen askarrellut jotain uusia koristeita kuuseemme vanhojen seuraksi ja tänä vuonna sinne pääsi rautalangasta ja puuhelmistä väänneltyjä tähtiä. Alunperin olin suunnitellut näitä joulukortteihin, mutta loulta menin sieltä mistä aita on matalin ja itse askarreltujen korttejen tilalle lähtivätkin valokuvakortit lapsista. Ja hyvä niin, tykkään näistä tähdistä paljon ja mielellään katselen niitä meillä ensi vuonnakin!

6 kommenttia:

  1. Ihanaa tuo koirakangas,molemmissa väreissä :) tuo neulos on yllättävän joustavaa, olen haksahtanut siihen myös :) sekä kutistuu pesussa pituudesta varsinkin häviää paljon,kokeiltu sekin...onneksi näistä oppii ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie teen aina kaikki paidat tunika-mittaisina et jos kutistuukin pesussa. Voi poika parkaa...!
      Luulenpa ettei neulosta meille enää tuu (tosin vannomatta paras), niin meni hermo tuon vetoketjun kanssa! Mut kantapään kautta oppii parhaiten!

      Poista
  2. Kaiva vaan huppari kaapin uumenista käyttöön, se on hieno! Ei tuota kohdistusta edes huomaa, ellet itse kerro :) Ja uiui tuo tähti on niin nätti, pitänee ensi vuonna yrittää muistaa idea ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä se näkyy, kuva on valittu esittelemään sitä mahdollisimman vähän ;) Mutta huivin kanssa sitä oon pari kertaa käyttäny, ehkä jatkossakin.

      Poista
  3. Taas kaikkea ihanaa olet saanut aikaan:) Nuo vetoketjut on kyllä aika kinkkisiä, harmi, että ei ihan onnistunut. Ehkä vielä kokeilisit uudestaan, koska tuo huppari näyttää kovin kivalta!

    Olipa kiva tuo tytön tunika, miten tuo tasku on tehty? Itse yritin kesällä yhtä tuollaista, eikä siitä kyllä tullut siisti:( Liekö vika ompelijassa vai koneessa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinnekin, katsotaan vieläkö inspiraatio iskee vai ompelenko suoraan uuden hupparin ;)

      Ja taskun kohdalla vika on minulla ainakin aina ompelijassa :D Leikkasin siis sopivan muotoisen taskun, kanttasin reunat kolminkertaisella kantilla ja ompelin kaksoisneulan toista ommelta pitkin taskun kiinni. Se vaan on äärimmäisen tarkka kantin venytyksestä, tämänkin purin kerran...

      Poista