tiistai 26. elokuuta 2014

Arki ja terapiaompelua

Arki astui meille kun äiti pakkasi laukkunsa ja lasten päiväkotireput ja suuntasi kohti työpaikkaa yli 2,5 vuoden kotonaolon jälkeen.


 Melkoista rytinää on ollut ja kaiken kiukun, ikävän ja väsymyksen keskellä ompelut ovat jääneet jos nyt ei kokonaan niin ainakin hyvin vähälle. Yhtenä iltana pikkukakkosen ohessa ompelin kuitenkin tarveompeluna neljä yökkäriä ei niin mieluisista kankaista.


Todellisia terapiaompeluita olivatkin, sillä yhteenkään näistä en käyttänyt ompelukonetta laisinkaan vaan surautin kaiken saumurilla. Rakastuin täysin ajatukseen valmiista vaatteista pelkällä saumurilla ilman oikean väristen lankojen kanssa puljaamista ja aion jatkossakin ommella ainakin yökkäreitä samalla tyylillä, ehkä jopa päivävaatteitakin joskus!
 

Tykkään lopputuloksesta, samoin lapset! Näitä tulee ehdottomasti lisää, helppoa, nopeaa ja kaupan päälle vielä saa vajutettua epämieluisien kankaiden pinoa (kuka niitäkin tänne hankkii?!).

9 kommenttia:

 1. Onpas mukavan näköisiä! Saat joku kerta valottaa miulle tuota pelkällä saumurilla ompelua, kuulostaa kokeilemisen arvoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se tosiaan on, mietinnässä on jo seuraavat yökkärit kun poitsu on huomaamatta kesän aikana jättäny kaikki yökkärit pieniks!

   Poista
 2. Kiva, että ompeluillekin löytyi hetki :) Se on kyllä outo juttu, että epämieluisia kankaita löytyy, vaikka vaan nättejä ostaa ;) Tsempit arjen pyöritykseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, josko tämä tästä kun mieskin vihdoin jää kotiin auttamaan arjen pyörittämisessä. Tosin vuoden kun on pyörittänyt palettia pääosin yksin, voi tulla lievä kulttuurishokki siitäkin ;)

   Poista
 3. Voi miten ihanat nuo pitkähihaiset ja -lahkeiset. Mun pitäisi tehdä just tollaset! Kaava tietenkin on omasta päästä?

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Housuissa käytin pohjana Ottobren Saimi-kaavaa ja paidassakin on joku saman lehden peruspaita pohjana, en vaan yhtään muista mikä. Kannattaa vilkaista tosta lähikirjastosta noita lehtiä, ainakin aikasemmin niitä oli aika kivasti siellä. Ja tarvittaessa miultakin löytyy niitä kyllä lainaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mie kattelen ja kopsaan tarvittaessa 104 ja 86-92 kaavan :)

   Poista
 5. Voi että, siellä siis päiväkotiarki on alkanut! Huh:) Tsemppiä kovasti kaikille teille!

  Ja ompelemaankin olet ehtinyt, vau! Itse olin niin poikki työt aloitettuani, etten jaksanut ompelukonetta ajatellakaan;) Sama tilanne tosin nytkin, taloprojekti vie mehut niin, ettei kone paljon laula eikä vähäisiä tekeleitä saa blogiin asti. No, ehkä kun asutaan uudessa talossa niin sitten... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, niitä tosiaan tarvitaan! Aikamoista pyöritystä, mutta toivotaan että tämä joskus tasoittuu.

   Milloin teillä on tarkoitus päästä muuttamaan? Varmasti ihanaa päästä uurastuksen jälkeen uuteen kotiin, täälläkin kovasti muutosta haaveillaan mutta kaikki ajallaan :)

   Poista