sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kevät!

 Mikä siinä onkin, että kun joulu on ohi, mieleni karkaa jo keväisiin asioihin? Olen kevät-ihminen henkeen ja vereen ja pienet auringon pilkahdukset saavat minussa aikaan ihmeellisiä energianpurkauksia. Tänä viikonloppuna oli tarkoitukseni lähteä Helsinkiin tapaamaan ystäviäni ja käydä samalla vähän messuilemassa, mutta vatsatauti tuhosi suunnitelmani. Lauantaina olo oli kuitenkin jo parempi ja sain rauhassa käyttää energiaani ompeluun miehen ollessa isopappansa 100-vuotis syntymäpäivillä. Ja mikäs siinä ommellessa kun sain vähän aikaa sitten Sampsukasta tilatut kankaani kotiin.

Tilasin kokeeksi pienen palan ruskeaa velouria, kun en sitä aikaisemmin ole ommellut. Olen pitkään inhonnut kyseistä kangasta syystä tai toisesta, mutta nähtyäni eräällä pienellä pojalla ihanat turkoosit veurhousut, aloin miettiä että josko sittenkin. Sampsukassa ei tilaushetkellä ollut velouria turkoosina, joten päädyin ruskeaan. Nyt olen jo hieman päässyt sitä ompelemaankin, mutta siitä lisää kunhan tuotokset ovat esittelykunnossa. Turkoosin nälkääni tyydytin trikoolla ja resorilla, ja tarttuipa matkaan pinkki satsikin. 
(kuvan värit eivät pidä paikkaansa, mutta talvella valo ei vaan riitä ilman salamaa)


Pul-kangasta olen jonkun aikaa suunnitellut kokeilevani hanskoihin ja kun Ottobressa oli sopiva kaavakin niihin, oli minun pakko tilata pienet tilkut sitä kokeiltavaksi (ruskea ja norsu-kuvioinen). Vihreä kangaspala on vain pieni tilkku, enkä tiedä saanko sitä hyödynnettyä mihinkään, mutta halusin nähdä minkälaista on merinovilla-interlock. Ja kyllä on ihanan tuntuista, seuraavaksi taitaa olla vuorossa isomman palan tilaus, jospa vaikka tekisi itselle lapaset ja sukat taistelemaan kylmyyttä vastaan.


Kaikenlaista on näistä ja vähän muistakin kankaista syntyä, mutta niistä lisää kunhan saan loputkin valmiiksi. Mieleni on vallannut pitkästä aikaa ompelukärpänen ja sitä täytyy nyt vaalia kaikin keinoin.

Yksi toinenkin kärpänen on kovaa vauhtia puraisemassa (liekö tästäkin saan kiittää kevättä ja sen tuomaa energiaa) minua. Tämä liittyy tekemääni uudenvuoden lupaukseeni aloittaa terveellisempi elämä. Olemme nyt kokeilleet vähähiilihydraattista ruokavaliota miehen kanssa pari viikkoa ja turvotuksen tunne on kadonnut. Mieheltä on hävinnyt jo useita kiloja ja itseltänikin paino on hieman laskenut, vaikkei se niin tarkoituksena ollutkaan. Pääasia on kuitenkin että tuntuu hyvältä. 
Lisäksi olen käynyt kerran tai pari viikossa erilaisissa jumpissa ja se on pitkän tauon jälkeen taas oikein mukavaa. On ihanaa hikoilla tunti ilman yhtään ajatusta työstä (jossa on menossa koko vuoden rankin aika tulevien koulupaikkojen ja muiden päätösten keskellä, höystettynä mahtavalla motivaatiopulalla tietysti) tai muusta stressistä, tehdä vaan niin kuin ohjaaja käskee. Huomenna on vuorossa zumba ja ensi sunnuntaiksi varasin StripBic-tunnin, saas nähdä mitä tuo jälkimmäinen tuo tullessaan, esittelyssä kyllä luvataan että vaatteet pysyvät päällä, mutta muusta ei ole takeita :D Yritän nyt pitää jumppien määrän melko vähäisenä näin alkuun, etten alkuinnostuksen jälkeen unohtaisi koko asiaa. Uskon että hiljaa hyvää tulee :)

Oikein aikaansaavaa kevättä siis kaikille, toivottavasti oma energianikin säilyy läpi kaiken stressin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti