sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Pieniä ompeluksia ja vähän virkkaustakin

Pitää nyt äkkiä bloggailla äsken valmistuneet tekeleet, jos vaikka huomenna ei enää ehdikään.


 Ensimmäisenä Novita-lehdestä (kevät 2012) otettu ohje pöllöstä, jonka virkkasin Miami langasta. Aika kiva tuli mielestäni, pääsee varmasti lastenhuoneeseen väriä tuomaan. Kokoa on noin 30*20cm. Yllättäen kuvan laatu on taas mitä on ja värit ihan vääristyneet valon puutteen vuoksi.


Tytölle body + housut, molemmat kaavat Ottobresta. Ja tässä muuten nähdään miten kauan uhkaamani nappilistalakko kesti... Mutta tällä kertaa onnistuikin paremmin ja uskallan ehkä jatkossakin niitä tehdä. Korjattavaa toki vielä on, mutta suunta on oikea!


Pojalle valmistui samanlainen setti tähtikankaista.


Housujen takapuolella väriä tuomassa "pyllypaikka", josta en ideana ensin innostunut mutta valmiina onkin ihan kiva. Ainut vaan, että fiksu olisi leikannut kankaat toisinpäin ettei setit olisi muistuttanut niin paljon yöpukuja. Mutta jos tökkii liikaa, voi onneksi bodyja ja housuja käyttää erikseen. Ja äkkiäkös sitä ompelee toiset housut toisinpäin jos vaan kankaat vielä riittävät.


Tässä vielä molemmat bodyt. Nappilistan alimmainen kangas samaa kuin housujen lahkeet ja peput.

4 kommenttia:

 1. Hei mäkin tein jokin aika sitten samanlaisen pöllön, ihana tuo sun!
  http://vilukissanvillat.blogspot.com/2012/04/ei-pollompi-juttu.html
  Tosin mä en tainnut osata lukea sitä ohjetta ihan oikein mut tuli siitä jonkunmoinen...

  Suloisia nuo lastenvaatteet, mä ihailen aina kun joku osaa ommella vaatteita. Mä kun aina jotenkin mokailen sen ompelukoneen kans eikä niistä ikinä tule sellaisia kuin pitäisi. Täytyis varmaan treenata :P
  Eksyin muuten tuolta toisen blogisi puolelta tänne :)

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin kiva kun jätit käynnistäsi viestin, kommentteja on aina kiva lukea! :) Tuo pöllö oli hyvä välipala-käsityö lasten syntymää odotellessa, ja nyt tyttö tykkääkin sitä kovasti katsella :)

  Ja mitä ompeluun tulee, niin harjoittelemalla oppii! Itse olen myös itse opetellut, ala-asteellakin kun olin puukäsitöissä. Jälki paranee jokaisen ompelun jälkeen ja on ihana huomata miten aina oppii uutta. Nyt omien lapsien synnyttyä olemme saaneet pieneksi jääneitä vaatteita tuttavien lapsilta ja on ollut kiva huomata, että joukossa on ollut myös niitä joita itse on lahjaksi tehnyt heille. Ja vieläkin ovat vaatteet käyttökelpoisia! Ja pienenä vinkkinä, ainakin itse koen lastenvaatteiden ompelun olevan helpompaa kuin aikuisten, ei haittaa vaikka ei istuisikaan täydellisesti :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva blogi! Mekin innolla odotetaan onnistumista pienen perheenjäsenen tekemisen kanssa. Olen päättänyt sitten ommella kaikenlaista, vaikken ole ollenkaan hyvä ompelija. Ehkä kannattaa aloittaa jostakin helposta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny :) Toivotaan että teillä pian tärppää, tiedän kokemuksesta että odottamisen odottaminen tuntuu joskus loputtomalta, mutta onneksi suurella osalla tuo vaihe ei kestä kovin kauaa.

   Ompelu on ihana harrastus ja blogisi pohjalta uskon että se sinulta luonnistuu varmasti hyvin. Suosittelen oman kokemukseni pohjalta Ottobre-lehtiä lastenvaatteisiin, kivoja kaavoja ja aloittelijankin on usein helppo saada ohjeista selvää. Rohkeasti vaan kokeilemaan, tämä on harrastus missä kantapään kautta oppii parhaiten ja kehittyminen näkyy selkeästi jo hyvinkin pian :) ...ja aina löytyy uusia haasteita!

   Poista