keskiviikko 8. elokuuta 2012

Jumpsuit


Olen joskus sanonut, niin kuin moni muukin, että meille ei jumpsuitteja tule. Ja niin kuin moni muukin, pyörsin sanani vihoviimein (en tosin luojan kiitos itseni kohdalla!). Ensin meille kotiutui kaupasta pojalle kylmien kelien college-haalari, tarkoituksena käyttää ulkona kun kesää ei näy eikä kuulu pyydöistä huolimatta. Tämä osottautuikin käteväksi ja pitihän sitä tasapuolisuuden nimissä tytöllekin sellainen saada. Kaupoissa kierreltyäni muistin tämän kankaan kun sopivaa ei etsinnöistä huolimatta löytynyt. Ostin raidallisen velourin raskauden loppuvaiheissa mielessä juurikin kokohaalari tytölle. Ja sellaiseen se näköjään lopulta päätyikin!


Kaava löytyy uusimmasta Ottobresta, tein 68cm koolla ilman saumavaroja, lahkeita ja hihoja hieman pidentäen. Ja aika hyvä tuli, vielä on kasvuvaraa, mutta voi käyttää noinkin. Huppu tosin ilman saumavarojakin tuntuu valtavalle! Haalariin olen enemmän kuin tyytyväinen, ainut mietityttävä asia on tuo vetoketju. Se kupruilee ja kanttaukset sen ympärillä eivät todellakaan kestä tarkempaa tutkimista. Täytyy kai yrittää googlettaa ohjeita vetoketjun kiinnittämiseen tälla tavalla jos vielä uutta haalaria käyn rakentamaan. Tai ehkä seuraava versio tehdäänkin neppareilla...

Nyt haaveena olisi ommella molemmille kyseiset haalarit vuorillisina syksyn kylmiä ajatellen. Saas nähdä uskallanko käydä hommiin ilman tarkempia ohjeita, harvoin kun olen ommellut mitään vuorilla.

8 kommenttia:

 1. Ihana haalari!!! (ja olen niiiin samaa mieltä noista aikuisten jumsuiteista;)

  Vuorin ompelu on periaatteessa ihan samanlaista kuin haalarin ompelu, ainoa ero on, että vuorikappaleet ommellaan peilikuvana varsinaiseen haalariin. Kokeile löytää jostain käsityölehden vanhasta numerosta ulkohaalarin /vuorillisen haalarin ohje (vaikka isommankin lapsen) niin saisit vinkkiä, kuinka ompelu tapahtuu:)

  Olisi kyllä ihana taas alkaa ommella mutta edelleen meillä ne päiväunet ongelmana. Tosin nyt menossa poikkeuspäikkärit ja äiti nauttii hiljaisuudesta:)

  Meille muuten tilattiin myös pöllökangasta Jenkeistä, sitä ihanaa, josta olit tehnyt pojalle bodyn! Ajatuksena ihanaakin ihanampi vaunupeitto:) ehkäpä sitä tulee sitten riittämään vielä johonkin muuhunkin. Seuraavaksi etsinnässä dinosaurus-puuvilla...

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Löysinkin yhden kaavan jossa vuori, taidan tehdä koko puvut sillä kaavalla. Enää täytyy löytää kivat kankaat (kaapistahan niitä ei tietysti löydy vaikka kangasta onkin vaikka muille jakaa ;)).

  Meilläkin päivällä on hankala ommella, lapset kun ei nykyään nuku oikein samanaikaisesti ja aina on joku hereillä. Sitäpaitsi koneet on alakerrassa ja kun joku rääkäisee vaunuissa, on tietysti kiivettävä ylös salaman nopeudella ettei lapsi ehdi herätä kunnolla tai ainakaan herättää toista. Mutta kaavat ja kankaat voi leikata lasten kanssa, illalla sitten ompelee joko kun lapset nukkuu tai mies heitä viihdyttää. Ja minullehan kuuluu tietysti viikottain ompeluaikaa, sillä mies käy 2krt viikossa pelaamassa kun minä hoidan lapsia!

  Meilläkin on pöllökangas jo odottamassa kanttaajaa ja oikean värisiä lankoja, vaunuihin peitot meilläkin valmistumassa. Hyvä valinta ehdottomasti ;) Mitäs dinosauruksista valmistuu? Voin pitää silmät auki kun kuitenkin nettikangaskauppojen sivuilla pyörin, josko vaikka kävelisi vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Dinosauruksista olisi haaveissa kiva leikkimatto. Tai siis jumppailumatto, tuo varsinainen leikkimatto kaarineen kun alkaa olla jo "so last season" :D

  Kestikö muuten kauan tuon pöllökankaan toimitus? Täällä jo malttamattomana odotellaan toimitusta.

  Tein tänään vähän tutkimusta lanka- ja kangasvarannoissa inspiraation toivossa. Totesin, että meilläkin on lankaa ja kankaita tosiaan ihan riittämiin ja silti niitä vaan tulee lisää hankittua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on pojasta tullut jo niin iso että leikkimatto on ihan vanha juttu :D

   Nyt en kyllä muista tarkalleen kuinka kauan toimituksessa kesti, mutta melko nopea se kuitenkin oli. Eiköhän se postipoika alkavalla viikolla teillekin löydä :)

   Poista
 4. Heippa! Voitit mun blogin arvonnassa itsellesi nuo sisustuskirjaimet :) Voisitko laittaa sähköpostilla kotiosoitteesi ja puhelinnumeron. Postitan Smart Postin kautta ja siihen tarvitsee myös puhelinnumeron.. Mun meiliosoite on maaretca@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, minä joka en koskaan voita mitään, voitin! :) Laitan sähköpostin tulemaan!

   Poista
 5. Vautsi, miten hieno! Olet kyllä taitava, kateeksi käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitavuudesta en tiedä, mutta tekemällä oppii! Etenkin niistä virheistä... ;)

   Poista