lauantai 13. maaliskuuta 2010

Miksi ihmeessä en saa aikaiseksi blogiin minkäänlaista tekstiä? No, osasyy on varmasti temppuileva kone. Taitaa olla kevättä tälläkin rinnassa ja toimii siis sillon kun haluaa. Varmaan päivistä kiinni milloin hajoaa lopullisesti. Johan tämä on reilu neljä vuotta toiminutkin. Toinen syy voi olla allekirjoittaneen saamattomuus...

Nyt kuitenkin ajattelin laittaa pari kuvaa aikaansaannoksista.


Tässä kuva keittiöstä ennen ja jälkeen remontin. Tosin jälkeen kuvatkin on otettu keskeneräisestä keittiöstä, nyt on jo verhot ikkunoissa ja joitain muitakin pikku juttuja on laitettu. Tosin vielä niitä on jäljelläkin. Taitaa olla että remontti on ikuisuusprojekti. Aina kun saat valmiiksi jotain, joku muu paikka pitäisi laittaa uusiksi.Ompelurintamalla on ollut hiljaista, koska minun ompelupöytä on hautautunut sulhon siskon tavaroiden alle. Meitä on siis reilun kuukauden päivät majaillut täällä kolme pakottavasta syystä, ja tiedossa vielä huhtikuun alkuun saakka samaa kimppa-asumista. Hermoja kyllä välillä kiristelee kun on tottunut elämään omalla tyylillään ja omassa rauhassaan, mutta minkäs teet. Onneksi ei enää ole loputtoman pitkä aika huhtikuun alkuun! Ja kevätkin tulee! :)


Työpaikan viereen on avattu POLA:n tehtaanmyymälä, joka on ainakin kesään saakka auki. Siellä myydään kankaita 1e/metri ja vetoketjut ja nauhat on naurettavan halpoja nekin. Yllättäen olen siis käynyt jo muutamaan kertaan penkomassa löytöjä kyseisestä paikasta ja aion mennä vastaisuudessakin! Paljon on tuurista kiinni kuinka hyviä löytöjä tekee. Ensimmäisellä kerralla sain ison pussillisen saalista, kun taas toisella kertaa ostin vaan yhtä kangasta. Mutta enköhän joka tapauksessa kesään mennessä ole jo täyttänyt koko ompelukaapin ääriään myöten täyteen kankailla, sillä halpa metrihinta tekee todellakin ahneeksi! Suosittelen myymälää lämpimästi jos Lappeenrannan suunnalla liikuskelee! :)

Tässä yksi aikaansaannos POLA:lta haetusta kankaasta. Saana-tyttö täytti kolme vuotta ja ompelin synttärilahjaksi mekon/tunikan Suuren Käsityölehden ohjeella. En nyt jaksa kaivaa lehteä esiin, mutta jos sitä joku tarvitsee niin kyselköön :) Muuten mekko onnistui hyvin, mutta ohje oli tehty trikookankaalle. Pääntien ompelu siististi osoitautui yllättävän haasteelliseksi ja jäi vähän kaivelemaan hätäratkaisujen (suunnittelemattomia halkioita) vuoksi. Onneksi se ei kuitenkaan päällä ollessa näy ja näytti saajalle kelpaavan hyvin noinkin.


Tytön äidille lupasin aikaisemmin ommella mustan perushameen, kun kaapissa sattui kangas olemaan valmiina ja itselle samanlaisen olen ommellut jo. No, eihän se voi onnistua jos toiselle tekee. Kaikki mahdollinen meni vikaan kyseisessä hameessa ja omeplukonekin näytti kaikki ongelmansa samassa työssä. Hame siitä kuitenkin lopulta muodostui ja juuri ja juuri sen kehtasin antaa pois. Kyseessä oli ensimmäinen ompelukseni, joka meni jollekin muulle aikuiselle kuin itselleni, enkä kyllä innostunut vastoinkäymisien takia muuta enää ompelemaankaan. Taidan pysytellä jatkossa lastenvaatteissa.

Tässä kuitenkin vielä (huono) kuva tästä (kuvassa vielä ryttyisestäkin) epäonnen tekeleestä. Kaava otettu tähänkin Suuresta Käsityölehdestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti