sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Keijut lentelivät paidan helmaan.

Tänään pääsin taas vähän kokeilemaan kankaanpainantaa kun halusin vaaleaan paitaani jotain piristykseksi. Etsin netistä pitkään sopivaa kuvaa ja päädyin sivustolle http://www.stencilry.org/stencils/ . Sivulta löytyy tuhansia sabluunoiksi sopivia kuvia ja arvata kai saattaa että uusi tulostimemme sai heti töitä oikein urakalla. Lopulta paitaan päätyi keijut. Otin kuvia tekovaiheesta ja ajattelin että ehkä niistä joskus on jollekin apua.Ja jos ei muuta, muistanpahan itse ainakin miten olen ne tehnyt.


Eli kun olen tulostanut kuvan, piirrän sen äääriviivat muovikalvolle.

Sitten ei muuta kun mattoveitsi käteen ja leikkaamaan. Tässä päätin jättää keijun siivissä olevat reiät painamatta ja tuon käsien aukon leikkasin irti kokonaisena ja teippasin kankaaseen paikoilleen.


Laitoin paidan väliin styrox-levyn, ettei väri tartu selkäpuolelle läpi mennessään. Lisäksi tietysti teippasin sabluunan paikalleen ja lisäsin muutamaan paikkaan allekin teippimytyn, ettei irtonaisemmat osat pääse liikkumaan.


Sieneen ei kanata laittaa väriä kovin paljoa kerralla, sillä muuten reunat helposti sotkeutuvat. On kuitenkin hyvä tuputella väriä muutamaan otteeseen, sillä muuten kuva jää helposti läpikuultavaksi.


En tiedä miten muut tekevät, mutta itse irroitan sabluunan melko äkkiä painamisen jälkeen, ettei väri kuivu ja repäise irroitettaessa kuvasta väriä mukaansa. Tässä on kuitenki oltava varovainen, ettei sabluunassa oleva väri sotke painettavaa vaatetta. Ja valmis kuva näyttää tältä.

Paita on ostettu kaupasta, kun oli kiire päästä kokeilemaan uusia kuvia. Uusi vaate suositellaan pesemään ennen painamista, sillä joihinkin vaatteisiin laitetaan ainetta joka estää väriä tarttumasta pintaan. Itse en ehtinyt sitäkään tekemään ja muistin asian vasta kun olin jo aloittamassa painamista, eli kokeillaan mitä käy. Täytyy huolella silittää, jos se vaikka saisi kuvan paremmin tarttumaan kankaaseen.

On tämä vaan niin mielekästä puuhaa, että taidan tietää mitä sukulaiset ja ystävät saavat tänä jouluna lahjaksi ;) Vielä pitäisi keksiä mihin näitä kuvia voisin painaa ennen pakettiin laittamista. Perinteinen olisi tietysti ostoskassi ja se olisi helppo itse tehdä, mutta alkaa tuntua että kaikilla on jo kangaskasseja jokainen nurkka täynnä. Ideoita otetaan siis vastaan! Vaatteet kun on vähän hankalia antaa kun ei tiedä tarkkaa kokoa ja tyyli on jokaisella kuitenkin oma.

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno kuva! Paita näyttää kivalta tuon keijun kanssa. Pitäis itsekin kokeilla, sais varmaan aika kivoja paitoja ja tunikoja itsellekin! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kannattaa tosiaan kokeilla, tulosta syntyy kuitenkin melko pienellä vaivalla! :)

    VastaaPoista