keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kankaita

Minusta on tullut kangashamsteri. Olen täysin hurahtanut nettikangaskauppoihin ja liityinpä kyseisen nimiseen ryhmään facebookissakin. Tänään posti kantoi kotiin Sampsukalta tilaamani paketin.

Mukana vasemmalta lueteltuna merinovillaneulosta ainakin hanskojen vuoriksi, limeä ja turkoosia resoria, bambupuuvillafleezeä ja coolmaxia liivinsuojuksiin ja pikipallo pulia hanskoihin (ja mahdollisesti myös liivinsuojuksiin).

Nyt on kovasti ompeluinnostus nostellut päätään, rajoittava tekijä on vaan selkä. Kovin pitkiä jaksoja ei koneen äärellä voi istua ja kaavojen ja kankaiden leikkaaminen on vihoviimeistä hommaa, mutta pikkuhiljaa. Toinen rajoittava tekijä on nyt muutaman päivän ollut kipeä etusormi. Ompelin nimittäin sellaisella vauhdilla vauvalle hupparia että onnistuin saamaan vasemman etusormeni koneen neulan alle. Kaksi kaunista neulan reikää kynteen sekä sormen päähän ja katkennut neula (yritin mittailla neulaa jälkikäteen ja kovasti toivon että sain sen kokonaan pois sormeni sisältä) jäi muistoksi tästä kokeilusta ja nyt vihdoin ymmärrän että tosiaan on mahdollista jättää sormi ompelukoneen neulan alle. En tosin vieläkään ole aivan varma miten se onnistuu! :D Huppari nyt odottelee sitä viimeistä koristeommeltaan ja neppareita, katsotaan milloin uskallan siihen taas tarttua. Sillä aikaa projektina on ainakin sitterin uudelleen päällystäminen, mikä onkin jo mlko hyvässä vaiheessa.

2 kommenttia:

 1. Minulla on vastaavanlainen hastrausvimma langoista. Ostan aina tietyin väliajoin ihania lankoja, mutta niitä saattaa jäädä käyttämättä paljonkin, kun ei ole tiettyä projektia juuri silloin menossa. Esim. Noro-lankaa on ollut kerällinen jo kaksi vuotta kirstussa odottamassa juuri sitä oikeaa projektia. :)

  Itse olen myös miettinyt, pitäisikö rohkaistua tilaamaan jotain kankaita muutamaa kestovaippaa, -liivinsuojia ja kestositeitä varten. Varsinkin liivinsuojat ja kestositeet on tarkoitus ottaa käyttöön, koska liivinsuojat nyt vaan on niin kätevä tehdä ja pestä ja kestositeet, koska useita viikkojakin kestävän jälkivuodon kanssa ei voi kuvitellakaan käyttävänsä pelkästään kertasiteitä (hautominen yms...) :( Oletteko muuten meinanneet käyttää kestovaippoja vai kertiksiä?

  Tässä muuten alkaa jo itselläkin mieli tehdä ompelukoneen ääreen äkkiä täältä työkoneelta, onneksi enää 5 työpäivää jäljellä!

  VastaaPoista
 2. Toisaalta on kyllä ihanaa kun kaapista löytyy jo pienet varastot kankaita tai lankoja äkillisiä inspiraatioita varten. Ainakaan täällä kun paikalliset tarjonnat ei aina ole sitä mitä itse haluaisi. Ja säästäähän tuossa joskus muutaman lantinkin kun saa hankittua jotain tarjouksesta.

  Itse innostuin noista liivinsuojista kun ajattelin että siinähän ne menee muun pyykin seassa. Vielä kun luin kommentteja niiden mukavuudesta verrattuna kertakäyttöisiin, olin varma että niitä teen. Sainkin niitä jo jonkinlaisen pinon kaverilta, mutta laiskan pyykinpesijän on varmasti hyvä tehdä lisää.

  Kestositeet ja -vaipat ei jotenkin minua innosta, sillä olen yleensä hyvin herkkä hajuille ilman tätä raskauttakin. Pienten ryhmässä töissä ollessani yhdella lapsella oli käytössä kestovaipat ja jo päivän aikana pestäviä kertyi iso kasa (enkä ikimaailmassa olisi pystynyt ilman oksennusta kotona avaamaan sitä haisevaa pussia ja lajittelemaan niitä vaippoja pesuun!), saati sitten meillä kun lapsia tulee kaksi. Ja tytön kävelykin näytti jo hankalalta kun imut eivät meinanneet riittää ja niitä joutui tämän takia käyttämään melkoisen läjän.

  Tällä hetkellä siis tuntuu siltä, että meidän kestoilut rajoittuu vain noihin liivinsuojiin. Jos kuitenkin näyttää sille ettei lasten iho siedä kertakäyttövaippoja, olen valmis kokeilemaan äitiyspakkauksen mukana tulevia kestoja. Itse varmaankin vaan sinnittelen hautomisesta huolimatta ;)

  Eipä ole pitkä aika enää sinullakaan ennen kuin voit keskittyä täysipäiväisesti valmisteluihin, jaksamisia viimeisiin työpäiviin! :)

  VastaaPoista