lauantai 23. helmikuuta 2013

Kärpänen?

Nimittäin ompelukärpänen. Se puri minua viime viikolla pitkästä aikaa ja jotain tuli valmiiksikin. Lupasin tehdä housut naapurin laihalle pojalle vastineeksi pussillisesta heidän lasten vanhoja vaatteita. Nämä on tehty 62cm leveydellä ja 86cm pituudella. Vieläkin resori olsii vyötäröllä saanut olla pienempi, joten yhtään en ihmettele ettei kaupasta meinaa löytyä sopivia housuja vaan on turvauduttava henkseleihin.


Omakin poika sai äidin pitkään himoitsemat keltaiset housut. Kaavana sama kuin edellisissäkin, Ottobren City Mouse, joihin lisäsin taskut ja hieman pussittavammat lahkeet.
 

Ideana oli tehdä lapsille vaatteet avoimen päiväkodin kuvausta varten, mutta ihan ei mennyt kun Strömsössä... Tytölle tein mekon samaisesta keltaisesta velourista. Koska minulla ei ollut sopivaa kaavaa, leikelin palat kaupan liivarin pohjalta. Josain meni kuitenkin vikaan, sillä koko on lähempänä vastasyntynyttä kuin tuota meidän vajaa 11kk vanhaa lasta. Kyllä se päälle meni, mutta pelkäsin joutuvani käyttämään saksia mekkoa riisuessa, joten nyt tekele odottaa päättelemättömänä jotain pikkuriikkistä tyttöä ompelupöydän kätköissä. Tai ties vaikka hamassa tulevaisuudessa tytön nukke saisi tämän kesäisen mekon yllensä.


(Kukan terälehdet ei muuten ole noin vinoon ommeltu vaan ovat irtonaiset ja siksi näyttävät kuvassa hassuille.)

Turha kai sanoa että lapsilla ei ollut näitä yllään kuvauksessa...

4 kommenttia:

 1. Oi että keväisen ihanat värit housuissa! Olispa meilläkin nuin mainio naapuri. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Kevät tosiaan tulee ja meillä se näkyy lasten vaatteista!

   Poista
 2. Täällä on kanssa saatu purema! Tosin nyt odotellaan blogikärpästä. Sinne olisi paljon tuotoksia laitettavana, etenkin tämän päivän ompelusta ( ei mennyt ihan kuin strömsössä....).

  Ihanat kankaat jälleen kerran! Ja kivan keväiset. Meillä on myös keltaista ja joskus punaista lapsukaisella käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kevät nyt kun kärpäsiä jo lentelee ;) Tosin sen blogikärpäsen puremaa vielä täälläkin odotellaan.

   Kirkkaan punainen on muuten minusta nykyään jo poikien väri, en osaa sitä tytöllä käyttää :D

   Poista