sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

The Haalarit


Ottobren Kirahvi haalarin kaavaa pohjana käyttäen tein Ikasyrin ihanista sydänveloureista kevääksi haalarit. Vuori on molemmissa Majapuulta tilattua trikoota. Molemmissa paikoissa on aivan loistavaa ja nopeaa palvelua, suosittelen! <3 br="" idin="" jatkossakin="" kankaiden="" kotihoidon="" loven="" m="" ment="" n="" paikat="" t="" tekem="" tukeen="" tulevat="" v="">


Kuvausassistentti ei ilmeisesti ollut tyytyväinen haalareiden sommitteluun. 

Haalarin selkään lisäsin pituutta reilulla kädellä. Kaavat loppuivat 80cm kokoon ja poika hivottelee jo lähempänä 86cm vaatteita normaalistikin. Reilusti lyhyemmällä tytölläkin selkäosa kirrasi alkuperäisessä kaavassa ja kaupan haalareihin verrattuani uskaltaisin väittää kaavan olevan kovin lyhytselkäiselle tarkoitettu.
 

Lahjontaa? No, vielä ainakin kelpaavat pelkät porkkanat!
 
Leveyttä kaavassa on aivan liikaa jopa ulkoilukäyttöön. Jätin jo saumavarat pois leveydestä ja tytön haalaria hivenen kavensinkin, mutta silti ovat makuuni liian leveät. Ei kuitenkaan niin paljon, että jaksaisin ottaa ratkojan kauniiseen käteeni ja tehdä asialle jotain. Ensi kerralla sitten!


 Lahkeisiin leikkasin hieman reilut saumanvarat että sain lisää pituutta lahkeisiin. Mielummin liikaa kuin liian vähän! Hihansuiden kanttaukset korvasin leveällä resorilla.


Kasvunvaraa vielä on, mutta niin oli tarkoituskin. Viimeeksi kun jäi niin harmittamaan tähtihaalareiden lyhyt käyttöikä.


Nyt sain myös sisäpuolen siistimmäksi kuin niissä edellisissä haalareissa, kiitos Tosimummon ohjeiden (en ikipäivänä olisi keksinyt hiha- ja lahkeensuuresorien oikeaoppista laittoa ilman näitä ohjeita!)! :)


Loppuun vielä hyvin kuvaava otos meidän normaalista arjesta, joka sisältää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Eipähän tarvinnut tätä kuvaa käsitellä kasvojen osalta ;)

Huomenna tätä sortinsakkia kutsuu etelän lämpö, sillä etelämmässähän se Tallinnakin on ;) Toivotaan että kelitkin ovat sen mukaiset, sillä minulta puuttuvat kevätkengät tyystin ja olen ajatellut uskaliaasti lähteä liikenteeseen balleriinoissa!

9 kommenttia:

 1. Ihanat haalarit suloisella kaksikolla. Herkut kankaat & värit. :)

  VastaaPoista
 2. On aika jännä, että kaavojen koot vaihtelevat niin paljon. Meillä käytössä 80 cm vaatteet, tosin monista housuista sopii vielä 74 cm. :D pitäisikin ommella 80 cm housuja, joissa olisi me&i tyyliset resorilahkeet...

  Ihanat haalarit, jälleen kerran. Värit on tosi kivan pirteät ja keväiset:)

  Hyvää matkaa, toivottavasti kelit suosii. Ja kenkiä löytyy myös sieltä etelästä ;) eilen juuri suunnitelin itsekin, että pitäisi Tallinnassa käydä, neppareiden tarve ois kova. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiso läjä neppareita lähti minullekin mukaan, nyt voi taas huoletta ommella. Etenkin kun uusi ompelukonekin oli saapunut kotiin maanantaina!

   Poista
 3. Upeat! Pitäisköhän surauttaa omalle tytölle samanlainen!

  VastaaPoista
 4. Kerrotko vielä minkä numeron lehdessä, tuo käyttämäsi kaava oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelukone vaan laulamaan! :) Tämä kaava on 1/-13 lehdestä, mutta tosiaan kannattaa mitata kaavoja ennen kankaan leikkaamista niin ei tule pettymystä. Itse taidan suosiolla jatkossa tehdä haalarit taas 4/-12 lehden jumpsuitin kaavalla, etenkin kun tämän haalarin koot loppuvat 80 senttiseen.

   Poista