maanantai 15. heinäkuuta 2013

Heinäkuun haasteeseen

Vaikka olenkin ollut haasteesta huolimatta luvattoman laiska ompelemaan, on sentään jotai ommeltukin. Kävin lasten kanssa Vantaalla kyläilemässä ja lähtöä edeltäneenä iltana päätin että ihanaakin ihanamman Siirit & Myyryt on lapsille saatava päälle.


Niinpä uusi kantinkäntäjä otettiin kokeiluun ja ompelin lapsille OBn Brave Firemen kaavalla t-paidat, molemmat kokoa 86, tytölle tosin hieman kavennellen.


Ensimmäistä kertaa kantinkääntäjää kokeillessani meinasin jo heittää sillä vesilintua, sillä tikki ei kestänyt yhtään suorassa ja jälki oli kamalaa. Uudemman kerran kokeiltuani sain kiinni ideasta jo paremmin ja kyllä tuo vekotin taitaa minun koneeni lähettyville jäädä alun myyntipuheiden jälkeen.


 Tämä mekko valmistui juurikin edellämainitun laitteen kokeilua varten, malli on saksittu summissa.Kankaan menekkiä lisäsin ompelemalla itselleni maksimekon. Pelkään pahoin ettei mekkoa tällaisenaan tule käytettyä, mutta jos siihen päädyn niin onneksi on sakset. Vielä kuitenkin jään makustelemaan tätä pitkänä, niin kivan tuntuinen ja huoleton se on päällä.

Heinäkuun haasteeseen sain näistä ompeluista yhteensä 2,1m miinusta.

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo maksimekko. Et pätkäise! :)
  Kantinkääntäjän kanssa on mullakin ollut monta kertaa hermojen menetys lähellä eikä harjoittelutuntien määrää jaksa laskea. Mutta kyllä se taas toimiessaan palkitsee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekko saa odotella ainakin hetken ja pysyy pitkänä mikäli sitä tulee joskus noin käytettyä :)

   Poista
 2. Ihana maksimekko, älä pätkäise! Tosin jos sitä ei tule muuten käytettyä, niin ehkä sitten:)

  Lasten teepparit ovat myös ihanat, tuo kangas kyllä itseäkin houkuttaa. Niinkuin niin moni muukin kangas, joten jonon jatkoksi:)

  Olet saanut paljon kyllä miinusta, mulla taitaa vaan tulla plussaa... :D Tuosta kantinkääntäjästä lukisin mielelläni lisää, mistä hankit, miten toimii yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, plussalla ollaan täälläkin vahvasti, laitan ne sitten kaikki näkyviin kuun lopussa, nyt varsinainen kirjanpito on vielä paperilla. Jotenkin tuo lisää tilaaminen on niin paljon nopeampaa kuin ompelu ;)

   Kantinkääntäjästä löytyy hyvä teksi osoitteesta http://nauravanappi.blogspot.fi/2013/02/ohje-janome-kantinkaantajan-kayttoon.html . Vaatii tosiaan vähän harjoittelua mutta toimiessaan saa kyllä erittäin siistiä jälkeä aikaan!

   Poista