maanantai 17. helmikuuta 2014

"Popo"!

Kauan kaapissa marinoituneet skootterit (tai niin kuin lapseni sanovat, "popot") pääsivät vihdoin käyttöön kun päätin haluavani lapsille hupparit.


Alunperin petyin tähän keltaiseen pohjaväriin, sillä oletin sen olevan kirkkaampi. Noh, ei se vieläkään mikään lemppari ole, mutta pinkki kaverina sentään sai korjattua tilannetta niin että huppari tuli käyttöön. 


 Kaavaa älkää kysykö, en nimittäin tiedä. Luultavasti otin yhden kohdan sieltä, toisen täältä ja saumuroin vielä hieman tuolta ja täältä ja siinä se on, huppari! Periaatteessa tämän oli tarkoitus mennä tunikanakin, mutta arvioin lapseni koon pienemmäksi kuin onkaan ja helma ei tahdo kestää kyllin alhaalla. Käytetään siis jatkossakin kunnon housujen, ei sukkahousujen kanssa ja ongelma on korjattu.


Pojalle kaapin kätköistä löytyi sama kangas vihreänä. Koska hupun takia koko paitaa en saanut samasta kankaasta, päädyin laittamaan tuplahihat samasta kankaasta kuin hupun vuori. Kaavana tässäkin oma sovellus, sovituskuvaa ette saa, sillä todellisuudessa en ole tätä syystä tai toisesta vielä saanut pojan päälle laitettua. Ja voin vinkata ettei vika ole pojassa, meillä kun vielä onneksi puetaan ne vaatteet jotka äiti päättää!

Ja juu, kiitos kysymästä, tämä äiti on hurahtanut huppareihin! Jatkossa niitä varmasti tuleekin tehtyä meidän kuumakalleille kaupan paksujen collegejen sijaan itse trikoosta
 

Jossain mielenhairahduksessa olen aikoinani tilannut tätä haalean keltaista kangasta, enkä siitä koskaan oikein pitänyt. Nyt kuitenkin keksin sillekin käyttöä kun ompelin yökkäripulaan setin yhdistäen tähän hirvistykseen limeä (kyllä, limeä tuo on!) trikoota. Vaikka kangas ei oikein kolahtanut minuun, tuli yökkäristä sentään kivan mallinen. Näitä siis lisää kankaista joille muuten ei käyttöä tulisi! Ja eipä ole poika valittanut uudesta uniasustaan vaan vetelee tuolla nytkin sikeitä kyseinen yökkäri päällään.

Kaavana paidassa Buttoned Up ja housut muistaakseni Saimit.


4 kommenttia:

 1. Söpöt popot olet väsännyt.
  Ja yökkärit on oikein oiva loppusijoituspaikka ei-niin-mieluisille kankaille ;)

  VastaaPoista
 2. Nuo hupparit on kyllä veikeitä! Mie edelleen ihan tuskissani puen Otsolle vaan vanhoja vaatteita, kun niitä on niin paljon... Ootan että se kohta kasvaa niin, että sitten pääsee urakalla ompelee 86 senttisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaahan sitä ommella jo varastoon ettei kasvuspurtti yllätä ;) Meillä neiti käytti melkein vuoden kokoa 80, nyt sain jo sentään ottaa seuraavan koon ku lahkeet ja hihat jäi lyhyiks. Mut onneks noita on kaks ni aina jotain tarvii tai "tarvii" ;)

   Poista