perjantai 13. heinäkuuta 2012

10 asiaa joista tule iloiseksi

Törmäsin blogeja kierrellessäni listaan, johon blogisti oli kirjannut kymmenen isoa tai pientä asiaa, jotka tällä hetkellä saavat kirjoittajan iloiseksi. Päätin tarttua aiheeseen, vaikka koenkin elämän olevan tällä hetkellä varsin mukavaa ja olen siihen kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen. Mutta ei kai sitä koskaan voi liian mukavaksi saada? :)

- Se suurin: Lapset. Jaksan jatkuvasti olla onnellinen siitä, että meille on tämä mahdollisuus suotu kaikkien niiden itkujen jälkeen. Heidän ilot ja surut, hymyt ja itkut. Ja vielä tuplana. Rakastan heitä niin kovasti!
- Päiväkahvi mieheltä äitienpäivänä saadusta mukista.
- Onnistumisen ilo käsitöiden valmistuessa.
- Auringon pilkistys pilviverhon takaa.
- Miehen ystävällinen avun tarjous.
- Ventovieraiden ihmisten hyväntuuliset juttelut kesken kävelylenkin.
- Oma/miehen kanssa vietetty yhteinen aika illalla kun lapset nukkuu.
- Postin mukana tullut kiva yllätys, oli se sitten itse tilaamasi lehti, paketti tai vaikka hyvä tarjous mainoksessa!
- Ystävien tapaaminen kaupungilla.
- Kesäillat auringon laskiessa (...tai tänä kesänä useammin kesäillan tuoksu sateen jälkeen).

Suosittelen ehdottomasti miettimään elämän pieniä iloja vaikka elämäänsä ei olisikaan kovin tyytyväinen syystä tai toisesta (ja erityisesti silloin!). Kummasti tulee valoa elämään kun muistaa ettei kaikki nyt niin huonosti olekaan :)

5 kommenttia:

 1. Olet kyllä aivan oikeassa! Ja ne pienet ja arkisetkin asiat on juuri niitä parhaita. Ei siihen onnellisuuteen aina paljoa vaadita :) Ja riippuuhan se paljon omastakin suhtautumisesta asioihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ajattelin tuosta omasta suhtautumisesta kirjoittaa oman postauksenkin mahdollisesti, törmäsin siihen nimittäin eilen pitkästä aikaa niin konkreettisesti! Antaa muiden tehdä mitä haluaa, nautitaan me elämästä senkin edestä :)

   Poista
 2. Oma suhtautuminen elämään ja asioihin kyllä vaikuttaa varsin paljon, olet ihan oikeassa! Tosin silloin kun on oikein väsynyt, ei jaksa suhtautua kovin myönteisesti pienen itkuihin:)

  Tällä hetkellä minut tekee iloiseksi ja onnelliseksi esimerkiksi se, että viime yönä nukuimme hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aina voi todellakaan nauttia pienistä eikä välttämättä isoistakaan asioista, mutta jos edes pääasiassa pyrkii miettimään iloisia asioita eikä surkuttele vielä viikonkin päästä "sitä toissaviikolla huonosti nukuttua yötä", niin uskon että silläkin pääsee jo pitkälle :)

   Poista
 3. Kiitos kommentista mun blogissa ja tästä mukavasta postauksesta! Tässä elämänvaiheessa - kaksosia odottaessa - sitä tulee keskityttyä usein vähän liikaa negatiivisiin asioihin ja mahdollisiin riskeihin kun niitä joka puolelta tolkutetaan mutta nyt uskaltauduin miettimään hieman myös niitä hyviä asioita - esim. nyt olen hyvin onnellinen siitä, että olen tosiaan jo raskausviikolla 29 ja olotilani on kaikesta huolimatta verrattain hyvä :)

  VastaaPoista