maanantai 18. maaliskuuta 2013

Itsellekin jotain

 Välillä on kiva ommella itsellekin.  Kankaan ostin jo syksyllä ja alusta saakka tiesin että siitä tulee minulle itselleni ihan peruspaita. Kaavaa vaan ei meinannut löytyä.


Tämän ompelin Jokatyypin kaavakirjan raglanpaidan kaavalla ja kiva tuli. Harmittaa vaan kun en muistanut ottaa huomioon kankaan koostumusta. Minun saumurin neulat nimittäin rei'ittää puuvillatrikoon niin, että tämäkin paita on ensimmäisen käytön jälkeen jo lähes käyttökelvoton. Voi olla että kokeilen vielä ommella ompelukoneella sauman vierestä uuden ompeleen, josko siinä ongelma ei olisi yhtä paha. Tykkään nimittäin paidan väristä kovasti ja haluaisin tätä käyttää uudemmankin kerran!


Tästä kuvasta puolestaan ei kovin hyvin selvää saa, mutta kyseessä on kaavan testaukseen tehty huppari. Pohjana siis sama kaava kun yllä, saman kirjan hupun kanssa. Malli on erittäin kiva ja seuraavat kankaat jo odottavat leikkelijäänsä!

2 kommenttia:

  1. Onpa kivan mallinen paita! Ja kangaskin on tosi kiva. Tuollaisia perusvaatteita kyllä tarvitsee aina. Ja välillä on ihan kiva ommella jotain itsellkin:) Tuleeko muuten tuo toinen paita käyttöön vai oliko vaan harjoituskappale?

    Itse kaipailisin huputonta gollegetakkia, pitäisi varmaan ommella surauttaa:) Mutta nyt pitää mennä, meidän 1-v (!) rokotuksista kuumeen saanut potilas heräilee:)

    VastaaPoista
  2. Malli on tosiaan kiva, tulee varmasti lisääkin näitä! Ja tuo huppari jäi yöpaidaksi, aluksi oli tarkoitus muutenkin käyttää, mutta jotenkin kuosi on niin räväkkä etten tuntenut oloani kotoisaksi. Yöpaitana tuskin tämäkään haittaa :)

    Onnea vuosikkaalle, perässä tullaan hurjaa vauhtia! Mihin vuosi onkaan kadonnut, vauvoista ei ole enää tietoakaan kun naperot tallaavat peräkanaa pitkin asuntoa!

    VastaaPoista