perjantai 2. elokuuta 2013

Tahmatassut

En tiedä teistä muista, mutta meiltä löytyy kotoa kaksi pientä tahmatassua, joskus kaksi isompaakin. Siksi tartuin innolla mahdollisuuteen kokeilla Vanishin tuotteita Buzzadorin kautta. Olen siis jo vuosia toiminut Buzzadorina ja aina aika ajoin sähköpostiin kolahtaa viesti, jossa kysytään innokkuutta kokeilla jotain tiettyä tuotetta. Vastapainoksi minä kerron tuotteesta ystäville ja tutuille ja annan palautetta Buzzador-sivuston kautta.


Tällä kertaa tosiaan testiin pääsi Vanish-sarjan tuotteet. Vaikka meiltä löytyykin kasapäittäin tahraisia vaatteita, sain kerrankin sotkea oikein luvan kanssa. Buzzador-paketin mukana tuli kangasliina, jonka jokainen sai sotkea millä haluaa ja näin haastaa Vanishin. Itse sotkin liinan lapsiperheellisten tuttuihin sotkuihin, minun liinastani löytyi siis mustikkaa, oliiviöljyä ja porkkanaa.


Koska tiskipöydän reunalla sattui olemaan mehupullo, lorautin vielä sitäkin liinan reunaan ja annoin koko komeuden kuivua päivän (en tiedä muista, mutta meillä ei ainakaan pestä tahroja pois välittömästi). Ja kyllä, samaltahan tuo liina näytti kun vuosikkaidemme paita usein syönnin jälkeen!


Tahrojen kuivuttua laitoin valkopyykille tarkoitettua Vanishia veteen ja liinan likoon. Se ehti olla siellä ehkä viisi minuuttia kun nostin sen pois ja lähes kaikki tahrat oli hävinneet (yllä!).

Lopuksi liina vielä pyykkikoneeseen muiden pyykkien sekaan ja pesuainelokeroon tavallisen pesuaineen lisäksi Vanishia.

Tässä kohtaa pitäisi olla kuva puhtaasta liinasta, MUTTA... Koska minulla on kaksi pientä ja ennen kaikkea ehtivää apulaista, liinaa on taidettu tarvita kipeästi jossain muualla kuin äidin kameran linssin alla. Mutta niin kuin jo yllä olevasta kuvasta voi päätellä, liina puhdistui hyvin. Aivan pienet jäljet oli jääneet porkkanasta, muutoin liina oli pesun jälkeen puhdas.

Laitoin samaan koneelliseen lasten likaisia vaatteita, mutta niistä en valitettavasti saanut aivan yhtä vakuuttavia tuloksia. Pinttyneet kuola-, ruoka- ja kakkatahrat saavat vielä uusintakäsittelyn kunnon Vanish-kylvyn saattelemana, sillä vaikka tahrat vaalenivatkin suurimmassa osassa vaatteista, ei ne aivan puhtaiksi lähteneet. Jatkan siis testailuja ja palaan kun saan tuloksia uusista testeistä!

Onko jollain teillä lukijoista kokemusta Vanishin tuotteista, oletteko tykänneet?

4 kommenttia:

 1. Kaikenmoista tahraa nykyään löytyy vaatteista, eivätkä ne valitettavasti aina rajoitu lapsukaisen vaatteisiin :(

  Itse en ole tuota Vanishia kokeillut, olen vain luottanut sappisaippuaan. Sillä olen saanut kaikki mustikka yms. marjatahrat pois, joskus tomaattipohjaisia ruokatahroja on jäänyt vaatteisiin sappisaippuasta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin kokeilla tuota tomaattia vielä! Minä vaan olen niin laiska tutkimaan pyykkejä ennen pesua ja pesun jälkeen huomaan viikkaavani valmiiksi likaisia vaatteita kaappiin. Sitä se kai on tämä lapsiperheen arki.

   Poista
 2. Mie olen vähän pettynyt tuohon Vanishiin, kun jotenkin luulin sen olevan oikeasti tehokasta. Kokeilin sitä koneeseen laitettuna sekä liotuksena, mutta muksun vaatteissa tahrat pysyivät. En tosin uskaltanut liottaa kauhean pitkään. Vanhoista vaatteista kunnon liotuksella tunkkainen haju kyllä lähti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin just keräilin valkosia vaatteita kasaan, ajattelin liottaa niitä uudemman kerran ja pidemmän kaavan mukaan ja kokeilla mitä käy.

   Poista