perjantai 22. marraskuuta 2013

Nappilistojen treenausta

Ompelin joskus ennen lapsia hupparin nappilistalla ja totesin ettei se todellakaan ole minun juttuni ja vannoin etten enää ikinä edes yritä sitä. Aika kului ja minkäs kimpusta itseni yllätinkään?


Ensin muokkasin peruspaidan kaavasta tytölle hieman tunikamaisemman paidan nappilistalla. Koska tässä kulkee sauma rinnan alla, ei tämä vielä ollut paha nakki. Ja paidasta tuli kyllä kiva, tykkään kovasti!


Minä, joka ei normaalisti edes tiedä mitä sana silitysrauta tarkoittaa, käytin sitä tukikankaiden kiinni silittämiseen ja ehkä sen huomaa. Listasta tuli jopa omaan silmään melko siisti (vaikka kuvassa näyttääkin vinksottavan). Liekö voisi jatkossa tutustua tuohon kapistukseen useamminkin? Noh, ehkei sentään liioitella, mutta jos edes silloin tällöin!


Pojalle askartelinkin sitten ihan oikean nappilistan ilman poikkisaumoja. Yritin ensin Ottobren ohjeella ja päädyin käyttämään ratkojaa rankemmalla kädellä. Lopulta saksin jo valmistuneen pipon saadakseni vielä toisen nappilistaan tarvittavan kankaanpalasen samasta kankaasta ja päätin käyttää omaa päätäni. Juuri tällä kertaa se kannatti, sillä vaikka toisen kappaleen kohdalla laiskotti jo niin että tukikankaatkin jäivät laittamatta, sain kun sainkin aikaiseksi toimivan nappilistan. 
 
 

Ja ihmeekseni siitäkin tuli yllättävän siisti.

Molemmat paidat ovat olleet kovassa käytössä ja saatan jopa uskaltautua nappilistojen pariin uudemmankin kerran.

Pojan paidan kaava Bottoned Up koossa 92cm, tytön muistaakseni On the Road reippaasti muokattuna.

4 kommenttia:

 1. Alkoi välittömästi naurattamaan, kun huomasin, mikä oli tämänkertaisen postauksen aihe :D Oli ehkä hieman koomista tuo toisen paidan teko ;) Mutta vaikeuksien kautta voittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan paidan tekeminen vai tekijä koominen? ;) Mut hei, hyvä siitä tuli!

   Poista
 2. No nehän on tosi hienoja!! Ja teidän innoittamana tilasin itelle nuo nepparihärpäkkeet, saa nähdä osaanko käyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Aika tehokasta markkinointia meillä, jos näin nopsaan muuttaa mielipidettä siitä tarviiko jotain vai ei ;)

   Poista