lauantai 7. maaliskuuta 2015

Lapsille vaatekaapin täydennystä

Ommeltiin yhdessä ystävän kanssa jokin aika sitten ja jotain sain silloin aikaiseksikin .


Neiti sai mekon isolla taskulla. Harmitus vaan ettei kangas kestänyt pesua harmaantumatta. No, käyttöön se silti tuli, eiköhän sieltä pian löydy myös iloisenkirjavia länttejä kun muutama ruokailu on takana ;) Kaavan pohjana käytin jotain peruspaidan kaavaa ja siitä sitten leikkelin vapaalla kädellä inspiraation innoittamana.


Jouduin piirtämään isomman paitakaavan täysin uudesta mallista (OB:n Autumn Forest 4/14, koko 98cm) ja sitä kokeilin lasten valitsemista kankaista. Ja kyllä vain, samisteluvaatteista taitavat tykätä kun taas valitsivat samat kankaat eri väreissä vain! Kaava itsessään sopi hoikalle tytölle hyvin, mutta pojalle malli on mielestäni kauttaaltaan turhan slim fit.


Tyttö sai vielä saman kaavan muunnelman ja siitä tulikin kiva. Kangas on kivan laskeutuva ja edessä oleva rypytys tuo vähän vaihtelua muutoin niin perusmalliseen paitaan.

4 kommenttia:

 1. Sie oot saanut nää sentään jo blogattua ;)
  Kivalta näyttää. Harmi, että eka harmaantui, vaikka vissiin osasitkin odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mie olin nopee ;) Ei tuo mekon harmaantuminen niin haittaa kun eihän se ole pinkki, eli harvoin se tuon neidin päälle kuitenkaan eksyy.. Pitäis varmaan laittaa pinkkiin kylpyyn koko tekele...

   Poista
 2. Vauts! Ihanuuksia taas kerran! Täytyy kyllä ihmetellä sun kykyä muokata noita kaavoja, ootko jossain perehtynyt siihen vai ihan vaan tuntumalla muokkaat niitä? *niiiiin kade* :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Periaatteena on se kuuluisa "takapuoli edeltä puuhun", välillä se onnistuu ja välillä ei. Ei pidä liikaa miettiä vaan leikata vaan. Miinuspuolena on toki se, että jos jotain kivaa saa aikaiseksi, ei sitä välttämättä osaa tehdä enää toiste :D Tähän vapaaseen leikkelyyn vaikuttaa myös suuresti peruslaiska luonne, en jaksa piirtää monia kaavoja vaan leikkelen kaikki vaatteet sen jo piirretyn kaavan pohjalta ja säästyn näin ylimääräiseltä kaavojen piirtämiseltä.

   Poista