maanantai 9. elokuuta 2010

Asuntomessuilua ja myrskyä

Huh tätä päivitysvauhtia! Noh, lupaan rauhoittua töiden alettua ;) 

Käytiin asuntomessuilla viime viikolla äitini kanssa. Koko reissu oli melko extempore-reissu, mutta erittäin hyvään saumaan se sattui. 

Ajoin keskiviikkona hakemaan kummityttöä hoitoon päiväksi, ja koska heiltä on meille niin pitkä matka, menin viettämään lämmintä päivää vanhempieni mökille tytön kanssa. Illalla lähtö viivästyi, kun katsoin ulos ja tuuli oli hirmuinen. Myrsky oli nousemassa, enkä halunnut kohdata sitä autossa. Tunnin verran jouduin katselemaan ikkunasta kuinka puut heiluivat kaatumispisteessä. Tällä kertaa ei kuitenkaan mökin läheltä kaatunut yhtään puuta, toisin kuin ensimmäisessä myrskyssä. Lähdin tytön kanssa ajelemaan sään rauhoituttua viedäkseni hänet kotiin, mutta matkan katkaisi iso mänty. Soitin vanhemmilleni (se olikin mielenkiintoista, sillä myös puhelinmastot olivat nurin ja heti myrskyn jälkeen muutkin soittelivat paljon puhelimillaan) jotka tulivat moottorisahan kanssa selvimään tietä pois. Samalla paikalle tuli myös kylältä muita ihmisiä, jotka olivat lähteneet myös avaamaan tietä.

6-Tie oli ollut myös poikki ja siellä oli palokunta ohjaamassa liikennettä. Koko matkan sai ajella hissukseen, koska ikinä ei voinut tietää kuinka iso puu oli tiellä mutkan jälkeen. Matkaan kuluu normaalisti aikaa noin 30min, mutta nyt olin reissussa puolitoista tuntia. Onneksi pieni nukkui takapenkillä rauhassa.

Tarkoituksenani oli ajaa vielä illalla kotiin, mutta auton bensavalo oli palanut jo hälyttävän kauan, eikä koko matkalla ollut yhtään huoltoasemaa auki sähkökatkon takia. Ei auttanut kun jäädä mökille ja toivoa että seuraavana aamuna huoltoasemalle olisi jo tullut sähköt. 

Aamulla äitini oli jo aivan täynnä mökkeilyä, sillä normaalisti siellä on sähköt (ensimmäinen myrsky vei sähköt eikä niitä ole sen jälkeen tullut, kuuleman mukaan niitä on turha odottaa vielä ainakaan kuukauteen). Vanhempani siis käytännössä asuvat mökillä kaikki vapaa-aikansa, eikä siis tullut kuuloonkaan lähteä kotiin. Ruuat ei kuitenkaan kestäneet viileänä missään ja illatkin on säkkipimeitä ja sähköihin viimeisen kymmenen vuoden aikana tottuneena lomailu noissa oloissa ei ole kovin mukavaa. 
Näin päädyimme sitten lähtemään Kuopioon, olimmehan jo paljon lähempänä kuin kotonta lähtiessä.

Tässä muutamia kuvia myrskyn tuhosta. Kuvat kertovat ehkä puolet totuudesta, eikä tuhoa ymmärrä ennen kuin on itse paikalla ja näkee sen kaiken omin silmin, mutta kuitenkin.

Ennen niin suora ja tiheä metsä vaihtui harvennettuun versioon. Nykyään ainoa suora asia tuolla taitaa olla Teboilin kyltin lisäksi katulamppu.


Kaikkialla on kuin metsätyömaalla. Kuva on Simpeleen hautausmaan vierestä, lähes keskustasta siis.Sitten vähän iloisempiin kuviin. Asuntomessuilta jäi joitain ideoita käteen ja laitan ne nyt tänne, että muistan vielä myöhemminkin jos tulee ajankohtaiseksi.

Tässä olohuoneessa on minusta ihanan rauhallinen tunnelma, joskaan en tiedä voisinko itse asua noin vaaleassa ja harmonisessa asunnossa.


Makuuhuoneesta otin kuvan, koska remontti painaa päälle ja vähän tämän tyylistä olen miettinyt.


Aivan ihana idea lastenhuoneeseen!


Ja ah tuota vaateHUONETTA! Peilin takana säilytystila vaan jatkuu.


Tässäkin on mielestäni hyvä idea. Kura-allas on piilotettu peiliovien taakse josta se on helposti käytettävissä, mutta jonne saa myös hyvin kätkettyä lasten kuravaatteet jne.


1 kommentti:

  1. Aika hurjaa jälkeä on myrsky tehnyt. Onneksi meillä ei kaatunut puita tässä keskustan alueella.

    Minäkin kävin siellä asuntomessuilla jo reilu viikko sitten. Tykästyin yhden talon pohjaan, tosin siihen pitäisi saada keittiöön leveyttä ja jonnekin vaatehuone!

    Minä tykkäsin myös tuon olohuoneen väreistä, nuo tyynyt olivat ihan suosikit (niissä vihreä ja pinkki, minulla kun oli pitkään vihreä kausi etenkin sisutuksessa, nyt on pinkki...). Sisustuksen osalta suosikkini oli Pikku-Pietari, se hirsilinna kierroksen alkupäässä.

    VastaaPoista