sunnuntai 1. elokuuta 2010

Onpas taas elelty hiljaiseloa blogin puolella. Täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että laiskuus on iskenyt. Oma kone meni rikki, joten kynnys kävellä alas koneelle on ollut liian suuri. 

Nyt ajattelin kuitenkin laittaa muutamia kuvia kesälomareissumme varrelta. Lähtökohtana oli, että emme tee liian tarkkoja suunnitelmia vaan ajelemme sinne minne haluamme. Esimerkiksi Kalajoelle oli ajateltu pysähtyä pariksi päiväksi, mutta kun sinne luvattiin vettä, käännyimmekin ympäri jo ennen sinne pääsyä ja ajoimme kohti aurinkoisempia maisemia. Ajelimme siis länsirannikon kautta aina Alahärmään asti ja sitten käännettiin auton keula kohti Tamperetta ja mutkien kautta vihdoin Jyväskylää ja Suomipop festivaaleja. Kotiin palailtiin tasan viikkoa myöhemmin ja auton mittariin kertyi 2300km. Ihania kaupunkeja oli matkan varrella ja moneen haluaisin kovasti palata vielä uudestaankin paremmalla ajalla.

Porvoo on yksi niistä kaupungeista. Ihania pieniä puoteja, joihin en päässyt vierailemaan, koska oli sunnuntai-ilta. Mutta vielä joskus menen ja samoilen vanhan kaupungin katuja ajan kanssa!
Matkan ehdottomasti tunnerikkain pysähdys minulle oli Vahdolla, jossa minä olen asunut muutaman ensimmäisen elinvuoteni. En edes muista, koska olen siellä viimeeksi käynyt, enkä näin ollen kovin hyvin muista mitään sieltä. Olen kuitenkin pienestä pitäen korostanut olevani Vahtolainen, jos joku on sitä kysynyt. ...Siitäkin huolimatta että asuin siellä niin vähän aikaa. Olen siis ollut, ja olen vieläkin ylpeä juuristani. 

Löydettiin navigaattorin avulla minun synnyinkotini, talo jonka isäni meille rankensi juuri ennen syntymääni. Siellä se seisoi paikoillaan, joskin kuuleman mukaan asukkaat ovat vaihtuneet tiheästi ja talo on päästetty repsahtamaan.

En muistanutkaan, kuinka nätti pieni kirkko Vahdolla on. Jos asuisimme lähempänä sitä, en epäilisi hetkeäkään sen olevan meidän tuleva vihkikirkkomme. 


Kyllä Suomi on kaunis maaVaikka ei Kalajoelle saakka koskaan päästykään, Yyterissä käytiin ihastelemassa hiekkarantaa. En tosin voi ymmärtää, miten ihmiset siellä tarkenivat, sillä minusta siellä oli kylmä tuuli ja olin kananlihalla siitäkin huolimatta että lämpömittari näytti varmasti pitkälti yli 25 astetta. Ai miten niin vilukissa?Jyväskylässä olimme yhden yön hotellissa. Ah sitä autuutta muutaman autossa nukutun yön jälkeen!


PMMP veti hyvän keikan, vaikka parempiakin olen nähnyt. Kyllä niiden keikka vaan kuuluu kesään, eikä sitä koskaan kyllästy katselemaan kuinka pienten lasten äiditkin osaavat rokata!Matkan varrella ehdin muutamaan kangaskauppaankin ja tuloksena on iso kasa toinen toistaan ihanempia kankaita. Nyt sormet jo syyhyävät ja jotain on jo saatu aikaiseksikin, mutta niistä lisää kunhan saan ne kuvattua.

4 kommenttia:

 1. Teillä on ollu kunnon perinteinen Suomen kesäkierros!!! Harmittaa ihan, kun nykyään ei tule lähdettyä, lapsena aina ajeltiin vanhempien kanssa.

  Tuo Porvoo on itselläkin haaveissa, siitä olen kuullut paljon hyvää. Siellä olisi siis kiva päästä käymään:)

  VastaaPoista
 2. Niin joo, sitä piti vielä kirjoittamani, että eipä ole itsekään tullut bloggailtua viime viikkoina, on nimittäin ollut aikas hulinata kun työt alkoi reilu viikko sitten. Illat onkin menny sitten uimassa tai vaan rentoutuessa. Viikonloppuisinkin on jos jonkinmoista tapahtumaa, eilen vierailin Kuopiossa asuntomessuilla.

  VastaaPoista
 3. Reissu oli ihan kiva, ainoa vaan että ei tuo Suomessa matkailukaan ihan ilmaista ole. Etelän matka olisi budjetiltaan ollut hyvin lähellä samaa... Mutta onpahan nyt nähty Suomeakin, ehkä ensi kerralla sitten jonnekin kauemmas!

  Kuopio meillä jäi vielä väliin, asuntomessuille menen kyllä minäkin jos vain suinkin ehdin ja saan seuraa. Oliko antoisat messut? Oletan että ainakaan talo-kuume ei helpottanut vai olenko ihan väärillä jäljillä? ;)

  VastaaPoista
 4. Noh ei helpottanut kuume ei... ;) Kyllä siellä ihan kivaa katseltavaa on, mutta vinkiksi, kannattaa katsella asuntomessujen virallinen opaslehti deko ennen messuja. Sen perusteella jo näkee, onko siellä itselle mitään katsottavaa.

  Ne isoakin isommat talot jäi aika pitkälti väliin ja joitakin pettymyksiä oli. Aika paljon oli sisustuksessa käytetty mustaa ja valkoista. Mutta omat suosikit oli sisustuksen puolesta Pikku-Pietari (hirsi"linna") ja Sami-talo, jonka pohjasta olen intoillut meille omaa taloa. Tuo Sami-talo olikin suurin syy, miksi messuille halusin!

  Nyt sitten vaan tonttia etsimään. Tai ei ehkä sittenkään, jos nyt vaan keskittyisi haaveiluun;)

  VastaaPoista