torstai 9. helmikuuta 2012

Mekko kokeilua ja ostoksia.

 Piirsin yksistä kaupan haalareista mekkoon yläosan pienillä muutoksilla ja alaosan sovelsin kokonaan itse. Olen kauan etsinyt sopivaa kaavaa liivimekkoon, mutta kun sitä ei tullut vastaan, piirsin itse. Sopivuushan selviää vasta myöhemmin, mutta ihan lupaavalle näyttää ensimmäiseksi vedokseksi. Ensi kerralla tosin olen alimman kankaan leikkaamisessa ja ompelemisessa tarkempi, nyt sinne jäi ruttuja. Onneksi sentään näkyvät vain nurjalle, joten eiköhän tuo käyttöön pääse. Samoin saatan käyttää neppareiden kohdalla hieman järkeä ja laittaa ne oikealle puolelle... ;)


Onnistuin bongaamaan Royal-tuotteelta yllätyspaketin maanantai-iltana ja super nopean toimituksen jälkeen sain jo eilen viestin että paketti on noudettavissa postista. Siispä äkkiä postiin ja tällaisia ihanuuksia sieltä löytyi. 


Vaaleanpunaista työkone velouria on melko paljon tarpeisiini nähden ja koska minulla jo muutenkin on veloureita tyttöjen väreissä, laitoin fb:n ryhmään viestiä josko joku olisi ollut kiinnostunut vaihtamaan osan tuosta johonkin paremmin pojalle sopivaan. Ja sattuipa niin sopivasti, että nyt on vaihtarit sovittu samasta kankaasta sinisenä! Kuka vielä väittää ettei fb:stä ole mitään hyötyä!

Alimmaisena oleva sienitrikoo vähän mietityttää ja saattaa olla että vielä senkin laitan vaihtoon tai myyntiin, pitää nyt hetki pohtia mihin se sopisi jos vaikka vielä mieli muuttuu. Kaiken kaikkiaan kuitenkin melko onnistunut paketti ja tilaan varmasti toistekin! Ja mikä parasta, metrihinta jäi huomattavasti alle oikeiden hintojen.

4 kommenttia:

 1. Liivimekko on oikein sievä:) Käytössähän sen kaavan istuvuuden näkee vasta parhaiten mutta tuollainen melko suora malli varmaan sopii pikkuiselle ihan hyvin, kun alla täytyy kuitenkin olla body tai joku muu paita.

  Ihania kankaita myös olet onnistunut bongaamaan! Minulla on tuo ompeluinnostus vauvalle vähän jäissä, en ole mitään hänelle ommellut. Ehkä sitten syntymän jälkeen...? (tai sitten ei;)

  Saatiin muuten eilen vauvan vaatteille tilattu lipasto, joten tänään luvassa vaateinventaariota ja ensimmäinen vauvapyykki! Jännää! :D Johan tuo on aikakin alkaa niitä pestä, tänään kun on jo rv 35+0!

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Minulla on puikot nyt jäässä, yksi pieni villasukkakin on odotellut kaveriaan jo iät ja ajat, mutta kun yhtään ei nyt innosta! Ehkä siis syntymän jälkeen? ;)

  Tuo vaatteiden pesu ja inventaario on muuten hauskaa puuhaa vielä näin ensimmäisiä kertoja (tuskin on enää puolen vuoden päästä yhtä hienoa ;), ihanaa hypistellä niitä pieniä vaatteita ja kuvitella minkänäköinen pötkylä sinne sisälle mahtaakaan tulla! Itsellä tuo alkaa olla jo onneksi tehty, sillä vaikka viikkoja on se neljä vähemmän kuin sinulla (31+0!) niin olo alkaa olla jo aika tukala, eikä asiaa helpota eilen iskenyt flunssa..

  VastaaPoista
 3. Huh huh, piti ihan tulla vielä raportoimaan: nyt on ensimmäinen inventaario tehty ja olipas niitä paljon! Meni melkein kaksi tuntia, kun ensin kuvasin ja merkkasin yhden muovikassillisen lainaan tulleita vaatteita (etteivät vaan vahingossa palautettaessa jää meille;), meidän äitiyspakkauksen ja itse ostamani vaatteet ja samalla lajittelin värilliset ja valkoiset 60 asteen ja 40 asteen pinkkoihin! Ensimmäinen koneellinen on nyt pesty ja kuivumassa, jospa huomenna lisää, kun saadaan eka satsi kuivaksi.

  Onko teillä muuten kertynyt paljon vaatteita pienille?

  VastaaPoista
 4. Kyllähän noita vaatteita on aika kasa tullut meillekin, suurin osa miehen siskolta mutta muualtakin kyllä. Vaikea on arvioida kuinka paljon mahdetaan niitä tarvita, mutta mennään sitten kauppaan lasten synnyttyä jos näyttää loppuvan kesken. Tosin eiköhän noita vaatteita siinä vaiheessa ala taas tulvia muiltakin ;)

  Ja tiistaina on taas tulossa lisää kun kaveri kyseli huolinko hänen poikansa vanhoja vaatteita. Tyttöjä ei kovin paljoa lähipiirissä ole, joten niitä ihanuuksia täytyy vielä jossain vaiheessa lähteä etsimään (koosta 68 eteenpäin ei meillä tytölle ole oikein mitään, ei edes neutraaleja vaatteita). Mutta luulen että tämä äiti on vaan innoissaan kyseisestä tehtävästä, samoin kuin tuleva mummo!

  VastaaPoista