torstai 5. heinäkuuta 2012

On täällä jotain ommeltukin! ...tissiksiä nyt ainakin...

Tosiaan, ompelukone on kyllä surissut mutta tietokone on ottanut lopputilin ainakin kameran kanssa tehtävästä yhteistyöstä (sammuu kun laitan kameran kiinni koneeseen!), joten kuvat pitää tulla laittamaan alakerran koneelle. Tarkoittaa siis sitä, ettei päivisin sitä ole mahdollista tehdä, lapsia kun ei jaksa alas kantaa sitä varten. Ja illalla ei vaan saa aikaiseksi. Mutta nyt sentään jotain. 


Facebookin ompeluelämää -ryhmässä on "tissitunika" villitys (alkuperäinen kaava on piirretty me&i:n tunikasta ja kaavaa piirrellään ryhmässä aina muutama eteenpäin kun se on saatu) ja lopulta minäkin annoin periksi. Ja kyllä kannatti! Tämä violetti on kaavojen kokeiluversio, ja luultavasti tulee käyttöön ainakin yökkärinä jos ei muuten. Väri ei ihan ole minua, joten siksi uskalsin tämän koevedoksen tehdä tästä Michas Stoffecken ylläristä tulleesta kankaasta.


Tämä eilen valmistunut onnistui jo niin hyvin, että varmasti päätyy käyttöön! Imetyksenkin kannalta mekko on loistava, sillä kanttaukset on resoria ja noita tissin yli meneviä "lipareita" ei ole ommeltu kiinni. Vähän tein muutoksia alkuperäiseen kaavaan (vyötärökaitaletta lyhensin melko reilulla kädellä ja yläkappaleita pidensin muutaman sentin) että sain istumaan itselle paremmin, mutta lopputulokseen olen todellakin enemmän kuin tyytyväinen. Näitä tulee lisää! Suunnitteilla on jo hihaton versio, mutta kangasta on odotettava vielä tovi, sillä tilaamani kangas oli ilmeisesti kuljetuksessa vioittunut ja nyt odottelen uutta saapuvaksi.

Kaikkia ompeluksia en vieläkään ole saanut kuvatuksi, liekö jäävät jo bodytkin pois käytöstä ennen kuin äiti onnistuu niitä kuvaamaan. Pieniä bodyja meillä nykyään tuleekin, sillä sitä vauhtia lapset kasvaa! Tänään käytiin 3kk neuvolassa ja poika oli piirun verran alle 7kg ja tyttö kilon vähemmän. Keskikäyrillä kuulemma mennään ja kasvun perusteella kiirettä kiinteisiin ei ole. Katsotaan siis millon äidin kärsivällisyys riittää soseella leikkimiseen, maidon kanssa kun pääsee niin helpolla ;)4 kommenttia:

 1. Vautsi mitä tunikoja. Varmasti käteviä imetyksen kannalta. Kumpikin on tosi hienoja.

  Hienosti vauvatkin kasvaa. Meillä 3kk neuvola on neuvolan kesäloman vuoksi vasta silloin kun poika on jo melkein 4 kk. Kuinkas teidän pienet reagoi rokotukseen? Tuliko kuumetta tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! :) Rokotukset toi tullessaan molemmille kuumetta seuraavaksi päiväksi ja jotain ihmeellisiä lohduttomia itkuja, joihin ei varsinaista syytä ainakaan tämä äiti keksinyt. Mutta nyt alkaa nuo olla jo onneksi ohi ja lapset ovat taas omia suloisia itsejään :)

   Poista
 2. hienosti tosiaan lapset kasvaa! Meillä tuli myös kovaa itkua koko illaksi rokotuksista, mutta saatiin Panadolilla loppumaan:) ja enätyspitkä unipätkä, 6,5 tuntia!

  Nuo tunikaton ihan mainot, ompeletko pari mullekin;) Täällä on kaikki käsityöt ollu ihan nollassa... Ja tuo on niin tuttua, ettei iltaisin saa aikaiseksi. Eilen sain itseäni niskasta kiinni ja tein pihahommia pitkästä aikaa. Ihan niinkuin äitiä muka tarvittaisiin koko ajan, siihen on varmaan niin urautunut että ei malta (tai jaksa;) tehdä omia hommia...

  VastaaPoista
 3. Voin ommella jos tulet hoitamaan meidän pihan sillä aikaa ;) On nimittäin melkoisen retuperällä tuo pihamaa, eilen vähän yritin tuota ovenpielusta siistiä ettei kadulle näyttäisi niin rumalta mutta takapihalla kasvaa viidakko. Ehkä vielä joku päivä...

  Meillä I nukkuu jo lähes poikkeuksetta 12h yössä ja P:kin on alkanut nukkua vähintään 8h, eli sieltä minulle löytyy ompeluaikaa, kun vaan saan itseäni niskasta kiinni. Ja kun perustyytyväisiä lapsia ovat, saan kaavat ja kankaat leikeltyä noiden katsoessakin, ompeluakin olen yhden lapsen kanssa harrastanut. Kumma kun yleensä on kaksi lasta hoidettavana niin yksi ei tunnu häiritsevän mitään tekemisiä ;)

  Nyt jos vaikka yrittäisi reipastua ja mennä piirtelemään seuraavia kaavoja, josko kummitytölle saisi yllärinä tänä vuonna lähetettyä pehmeän nimipäiväpaketin :) Ja pitää tuolle omalle tytölle piirtää samalla jumpsuitin kaava kun pojalle löytyi kaupasta kiva ja nyt tyttökin selkeästi sellaisen tarvitsee!

  VastaaPoista